Goddamnit Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Mój problem polega na tym, że myszka się zacina, co jakiś czas kursor wariuje, lata po całym ekranie i włącza różne ikony, wyłącza i włącza różne okna...itd. Niekiedy jest też tak, że się całkiem zawiesza w miejscu i bez restartu komputera się nie obejdzie. Po restarcie jest ok na kilka godzin, może dzień, a następnie dzieje się to samo... To już druga myszka z którą się tak dzieje. Obie są z firmy A4Tech. Poprzednia to A4Tech Opto Ecco 612D, a ta obecna to A4Tech Opto 315. Naprawdę nie wiem co robić, nie znam się na tym, w temacie jestem kompletnie zielona. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Kazano mi załączyć takie logi, więc załączam. OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Masz w systemie bardzo starą wersje Kasperskiego (resztki). Odinstaluj pozostałości korzystając z Kaspersky Removal Tool http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463 MOD - [2000-11-27 20:43:30 | 000,005,632 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus\ccloc.dll MOD - [1998-10-28 04:00:00 | 000,032,256 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus\Avpshlex.dll Odinstaluj testowo Spyware Doctor. Odnośnik do komentarza
Goddamnit Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No i co, moje problemy z myszką się rozwiążą? Chyba nie... Odinstaluję pozostałości Kaspersky'ego, Spyware Doctor'a, to co ma wtedy chronić kompa przed wirusami? :F Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Jaką masz podkładkę pod mysz? Czy aby nie bajerancką z hologramem? Czy instalowałaś do niej sterowniki? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Goddamnit Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Podkładkę pod mysz mam najzwyklejszą miękką. Co do sterowników, nie wiem jak było z tą pierwszą myszką bo wszystko podłączał ktoś inny, natomiast do tej myszki aktualnej nic nie instalowałam. Chciałam, ale nie mogę znaleźć sterowników do akurat tego modelu :/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Podkładka - chodzi o to czy nie ma na niej jakiegoś materiału odblaskowego. Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń z rozwiniętą gałęzią - Mysz i urządzenia wskazujące. Zobacz czy w Dodaj usuń programy nie ma czegoś od A4Tech (ewentualnie może w Programy). Odnośnik do komentarza
Goddamnit Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Nie ma żadnego materiału odblaskowego na podkładce. W dodaj usuń programy nie ma nic od A4Tech. Co do obrazka... http://jpghost.pl/Inne-menedzer-phixr_1333450762/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 PPM na Mysz zgodna z PS2 i podaj czyj to jest sterownik MS czy A4Tech. Miałem kiedyś podobny objaw spowodowany podpięciem na stałe systemu alarmowego przez RS232. Nawet nie miałem szans się zalogować bo myszka klikała wszędzie. Ale znalazłem powód. Powodem było podłączenie klawiatury centrali SATEL typ Integra64. To był ich błąd ale już jest usunięty. Piszę to w tym celu abyś zobaczyła czy nie masz czegoś podobnego i niekoniecznie związanego z alarmem. Odnośnik do komentarza
Goddamnit Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 sterownik jest MS :> Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 W takim razie uruchom kompa na tzw czystym rozruchu KB310353. Zobacz czy problem nadal występuje. Odnośnik do komentarza
PierreNik Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 W takim razie uruchom kompa na tzw czystym rozruchu KB310353. Zobacz czy problem nadal występuje. Hej wieslaw531. Instrukcja podana w pomocy Microsoftu, do której link podałeś jest chyba niekompletna jeśli chodzi o Metode 1 (dla początkujących). Czy mógłbyś objaśnić nam, jak to wykonać? Problem z myszką jest kłopotliwy, jednak autorka tego tematu i moja koleżanka nigdy sama nie dokonywała żadnych modyfikacji w systemie, nie uruchamiała na tzw "czystym rozruchu" i nie wie, jakie jest niebezpieczeństwo przy takich działaniach. A gdy się coś spsuje, to nie będzie już nikogo, kto mógłby jej pomóc Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ponieważ problem jest z kolejną myszką to są dwie możliwości: 1. Kolejna myszka jest wadliwa - w co wątpię. 2. Jest konflikt softu zainstalowanego na kompie. Jeżeli nie występuje żadna sytuacja związana z dodatkowymi urządzeniami podpiętymi do kompa podobna do mojego postu #8 to problemem może być soft i aby wyeliminować jego wpływ należy wykonać tzw czysty rozruch. Jest to sytuacja gdzie uruchamia się tylko procesy i usługi producenta systemu z wyłączeniem ewentualnego softu zewnętrznego. To może skutkować nieaktywnością lub problemami z użyciem zainstalowanego softu dodatkowego ale tylko w czasie diagnostyki. Skoro koleżanka ma obawy i nie czuje się pewnie proponuję wykonać kolejno następujące kroki (będzie za rączkę): 1. Zgodnie z linkowanym artykułem należy wykonać Metodę nr 2 ale wcześniej 2. Proszę zalogować się na konto administratora - przy starcie w oknie użytkownika wpisujemy administrator i hasło puste (tak podejrzewam). 3. Skoro tak się stanie to proponuję utworzyć konkretne hasło i je zapamiętać (konta użytkowników). 4. Zgodnie z linkowanym artykułem proszę uruchomić msconfig.exe i wykonać zrzuty ekranów ze wszystkich zakładek tak aby można było wrócić do pierwotnych ustawień i zaznaczeń. 5. Wykonać zalecenia z linku - krok 2 i 3 i poinformować czy problem zniknął. Proszę podlinkować obrazki z zakładki - Uruchamianie. Odnośnik do komentarza
PierreNik Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Żeby wszystko było jasne, lepiej dopytać przed Tak jest napisane na supporcie MS: Krok 2. Kliknij pole wyboru Przetwarzaj plik System.ini, aby je wyczyścić. Kliknij, aby wyczyścić pole wyboru Przetwarzaj plik System.ini. Tutaj jest błąd i w 2. zamiast System.ini powinno być Win.ini prawda? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Nie mam teraz dostępu do XP ale myślę, że to akurat nie ma znaczenia. Tam nie ma nic istotnego ani w win.ini ani w system.ini. Istotniejsze są dane z zakładki Uruchamianie - jeżeli jest to więcej niż jedno okno proszę przewinąć i wszystko podlinkować. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi