Smrek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam Mam problem z przeglądarką Firefox, która zużywa bardzo dużo pamięci. Po włączeniu przeglądarki działa niby normalnie, zajmuje ok 100 000 K. Po ok 15 min jest już ok 500 000K Najgorzej jest jak się włączy wygaszacz, po ruszeniu myszką czekam nieraz 3- 5 min zanim się coś pokarze. W menadrzeże pokazało mi zużucie pamięci 1 015 859 K a były otwarte tylko dwie zakładki. Po zamknięciu procesu firefox.exe komputer działa trochę szybciej ale nadal się haczy. Przeinstalowałem firefoxa, wyczyściłem rejestr. Po ponownej instalacji bez wtyczek znów to samo. W sieci znalazłem kilka porad, programów do optymalizacji pracy przeglądarki nic nie pomaga. Czy ktoś wie może jak rozwiązać ten problem Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Oj Cię "pokarze". Kara musi być! Ale wracając do tematu. Co ma pokazać. Nie podałeś systemu, wersji przeglądarki, jaki komputer, w tym pamięć. I co mamy wróżyć? Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Procesor Intel Pentium E2180 2,00 GHz Ram 1 Gb System Windows XP Home SP3 Firefox 11,0 Grafika: Nvidia GeForce 7100 GS Nie było tego problemu, zaczeło się to ok miesiąc temu. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Samo przeinstalowanie Firefoxa zwykle niewiele daje. Najczęściej winny jest profil. Poczytaj tutaj o tworzeniu nowego profilu i spróbuj z czy pomoże. Odnośnik do komentarza
Smrek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Założenie nowego profilu rozwiązało problem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi