hoohoo Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam. Szukalam informacji na temat IP i wyczytalam, ze siec wewnetrzna ma swoj numer IP, ale ze komputery podlacOne do routera moga zmieniac swoj numer IP. Nie potrafie tego zrozumiec, zawsze myslalam, ze podlaczam sie do jednej sieci przez jeden numer IP. Czy ja mam swoj staly numer IP, jesli jestem podlaczona do routera w domu w sieci wewnetrznej? Oprocz mnie do routera sa podlaczone inne urzadzenia, one maja tez swoje wlasne numery Ip, jesli sa podlaczone do tej sieci? Chodzi mi o IP w danej sieci. Wiem, ze komputer nie ma swojego stalego IP. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 W routerze możesz ustawić dynamiczne przydzielanie IP lub statyczne, znaczy się że jeżeli ustawisz dynamiczne to każde urządzenie które się podłączy do routera dostanie automatycznie jakiś kolejny numer IP, jeżeli statyczne możesz wówczas ręcznie przydzielić nr. IP dla każdego urządzenia i będą to stałe numery. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dokladnie to odpowiada za to wbudowany w router serwer DHCP I jak kolega pisał można go wyłączyć i nadać sobie adresację recznie. Odnośnik do komentarza
hoohoo Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Dzieki bardzo za odpowiedzi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi