Gość BelHeI Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam, nie mogę zainstalować systemu Win7 x86, ani x64, gdyż nie chce się nawet załadować instalacja przy ładowaniu z USB[na czarnym ekranie migocze "_" - podłoga i na tym kończy się ładowanie], a z płytki to wyskakuje tapeta instalatora bez menu instalacji. Z systemem xp nie ma takiego problemu. Płyta, jak i pendrive na innym komputerze ładuje się bez problemu. Przełożyłem kostki ramu, zresetowałem BIOS, odłączyłem dysk i napęd, wtedy spróbowałem załadować instalator z USB, też nie uruchomił się. To samo. Bez dysku, z włączonym napędem odpaliłem z płyty instalację, ale to samo, tylko tapeta instalatora i dalej nic. Komputer to: 1GB Ram 320GB Samsung F1 płyta główna Asus M2N-XE Procesor Athlon Dual Core 2600+. Pozdrawia, Maciek. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 I co z tego, że 320 GB dysk? Bardzo precyzyjna informacja. Ten dysk ma jakieś partycje? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Podałem, że dysk jest Samsunga seria F1. Fizyczną część dysku podałem. Dysk nie ma żadnych partycji, wywaliłem wszystkie partycje. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 No teraz lepiej. Skąd mogłem wiedzieć na jak dużej partycji chcesz instalować? Przy 1 GB RAM W7 x64 sobie daruj. Wejdź do BIOS i zobacz czy dysk jest widoczny oraz RAM. Najlepiej wykonaj wcześniej pełne formatowanie dysku NTFS na innym kompie. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 No pewnie, nie chcę instalować x64. Użyłem to tylko do testów. Dysk, jak i RAMy czytane są poprawnie. A dysk, to zrobię pełne formatowanie, lecz wtedy gdy poprawnie instalator mi się odpali. Jest jeszcze jedna karta rozszerzeń, karta WiFi, którą też odłączyłem na czas testów i nic to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 A dysk, to zrobię pełne formatowanie, lecz wtedy gdy poprawnie instalator mi się odpali. Pisałeś, że na innym kompie płyta działa więc masz dostęp. Podepnij ten dysk i wykonaj pełne formatowanie. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Okej, formatowanie się robi. Tylko problem jest gdzie indziej, skoro instalator nie chce się uruchomić nawet bez dysku Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Tylko problem jest gdzie indziej, skoro instalator nie chce się uruchomić nawet bez dysku Żartujesz sobie mam nadzieję. A system miałby się zainstalować w RAM-ie? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Spokojnie... Pomimo, że dysku nie ma to instalator musi się włączyć nawet tylko po to, aby wyświetlić, że nie ma dysku. Podstawowe funkcje instalatora są ładowane do pamięci RAM, więc nie powinno być problemu. Formatowanie pełne zostało ukończone. Nadal instalator się nie uruchamia. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Jaka masz wersje BIOS-u.? Jak podpieta jest CD/DVD PATA czy SATA.? Co to za DVD z systemem? Moze trzeba zrobic tak http://peb.pl/window...dows-7-nie.html Czy podczas instalacji z plyty masz odpietego pena? Czy dysk SATA masz podpiety pod kontroler SATA1 ? Czy na pewno po resecie Bios-u ustawiles kontroler na IDE, a nie np. RAID, oraz Serial ATA Divices strona 15-ta z tej instrukcji. M2N-XE user’s manual(English) http://www.asus.com/...M2NXE/#download Jesli na tym forum znajdziesz rozwiazanie , podaj je nam rowniez ; http://forum.dobrepr...ym-t483537.html moze trzeba poczekac jak radzi kolega.? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 A więc problem był banalny, wystarczyło czekać... Nigdy wcześniej z takim przypadkiem się nie spotkałem, żeby instalator miał tymczasową zwiechę Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi