martinesq Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Dziendobry, od jakiegoś czasu bawię się w takie rzeczy jak serwery www, serwery gier, ots tibia, stawiając je na własnym komputerze. Otóż, problem jest w tym miejscu że stawiam to przez XAMPa, i wszystko robiąc dobrze. Kiedy podaje komuś adres mojego ip, lub no-ip(bo mam zrobione) to strony, serwera nie szuka. Na localhost wszystko działa jak należy. Administrator mojej sieci zapewnia mnie na 100% że posiadam zewnętrzny adres IP, na różnych stronach na których można sprawdzić IP, to wygląda na zewnętrzne (88.208.106.140) Moje pytanie jest następujące. Dlaczego ludzie nie widzą mnie w sieci?! Skoro nawet sam administrator zapewnia mnie że posiadam zewnętrzny adres ip, i jestem na 100% pewny że wszystko robię prawidłowo. Posiadam internet z www.novos.pl Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 wejdź w start > uruchom > cmd > ipconfig /all > wynik.txt i wklej tutaj zawartość pliku wynik.txt zaczniemy od tego potem będziemy myśleć dalej.. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie jestem pewny co miałeś na myśli pisząc wynik.txt, dlatego wklejam screen konsoli : http://img191.imageshack.us/img191/9094/wynikea.jpg Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 po wpisaniu dokładnie polecenia które ci podałem miałbyś wszystko w pliku wynik.txt start > uruchom > cmd > ipconfig /all > wynik.txt ze screena wynika, że masz wewnętrzny adres IP 10.10.10.2 więc albo masz router i na nim musisz przekierować porty albo admin cię oszukuję mówiąc ci, że masz zewnętrzny adres IP Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Mam bezprzewodowy internet 5Gh, kabel od internetu idzie do anteny na dachu i później do nadajnika. Pisałem wiele razy w tej sprawie do admina, on mi mówi za każdym razem że zewnętrzny adres IP posiadam.. Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 1. wpisz w przeglądarce 10.10.10.1 i powiedz co ci się pojawiło. 2. jaki kabel od internetu ? grubszy, 8 żyłowy, zakończony końcówką jakby większy telefoniczny http://tomcom.ca/catalog/images/RJ45.jpg ? 3. jakieś urządzenia masz pomiędzy anteną a komputerem ? Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 1. Strona mikrotik, tak jakby strona polegająca na konfiguracji czegoś Jest 6 okienek : Winbox Winbox is the graphical configuration application for RouterOS. Download it, run it and connect to your router - all RouterOS functionality can be controlled with this application. Webbox webbox This is a web based configuration interface for RouterOS. Log in above to connect to this router - some of the most important RouterOS features can be controlled within this interface. Telnet Connect with telnet and you will have access to the command line interface of RouterOS, every function of RouterOS can be controlled with it. Graphs These graphs show you statistical information about your router's interfaces and the traffic that goes through them. Before you use Graphs, you have to configure them. Documentation We have written many tutorials, examples and manuals for RouterOS, all of which are available here on our homepage. If you get into trouble, you can always ask for technical support. i licencja 2. dokładnie ten http://tomcom.ca/catalog/images/RJ45.jpg 3. Z tego co wiem to leci to prostu do anteny na dachu, chociaż admin przy zakładaniu mi internetu mówił coś że w antenę jest wbudowany Router Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 dowiedz się hasło do tego mikrotika i przekieruj sobie porty wtedy wszystko ci zadziała Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Gdy już zdobędę hasło, wytłumaczysz mi co i jak z tym przekierowaniem portów? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 tak ale łatwiej będzie jak zdobędziesz jeszcze dokładny model tego routera Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 W odpowiedzi dostałem : Hasel do urzadzen 5G nie udostepniamy. Prosze podac porty do "odblokowania" , jesli jeszcze nie sa przekierowane na PC. W takim razie czy mógłbyś mi podać te porty Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 fajnego masz admina sieci ;] daje zewnętrzne IP ale na urządzenia typu router bez dostępu do nich podaj usługi jakie cię interesują, np serwer www to port 80/TCP Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi