kodmaster Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 "all-systems.mcast.net" wiecie może co to jest za adres ?? takie coś mi się pokazuje, że chce się połączyć z takim adresem i nie wiem czy to jakiś inwigilator czy może jakaś usługa która trzeba wyłączyć . Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Z tego co można się dowiedzieć ma to związek prawdopodobnie z multicastingiem (IGMP), nie wiemy jakie masz połączenie internetowe i dostawcę, prawdopodobnie masz to włączone w routerze i powinieneś wyłączyć, jest to sprawdzanie dostępności komputerów (hostów) w sieci multicastingowej. Odnośnik do komentarza
kodmaster Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Być może . ale szukałem tego w routerze i nie mogłem znaleźć , może to Ci z netii bawią się w inwigilacje bo teraz to modne , mam router z netii netiaspot a w nim nie wszystko da się samemu ustawić , wydaje mi się że zrobili go bardziej na własne potrzeby niż użytkowników . Dzięki za odpowiedź . Muszę jeszcze poczytać o tym multicastingu . Odnośnik do komentarza
kodmaster Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Helera dwa razy mi się nacisneło muszę jeden edytować bo nie widziałem opcji usuń Sorry. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 W routerach neostrady w ustawieniach chyba lan, wlan jest pozycja "Enable IGMP(multicast)" którą trzeba odznaczyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi