Miczi82 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam, poradźcie, bo nie mogę za Chiny znaleźć stosownego info w tej materii, dlaczego w oknie exploratora nie widzę etykiet poszczególnych dysków, które sam nadałem? Widzę je poprawnie w oknie zarządzania dyskami, ale w exploratorze wszystkie widnieją jako Dysk lokalny. Jedyne co robiłem od wczoraj, to szczepienie dysków USBFix-em. Czy jest jakieś ustawienie w rejestrze, które za to odpowiada? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Jedyne co robiłem od wczoraj, to szczepienie dysków USBFix-em. Odwracaj to i usuń "szczepienie" (np. narzędziem MKV). Te falsyfikaty autorun.inf w root dysków mogą powodować właśnie zanik etykiet. Poza tym, Windows 7 ma już wbudowane pewne zabezpieczenie pod kątem autorun.inf: KLIK. Windows 7, Windows Server 2008 R2 In these versions of Windows, the ability of an autorun.inf file to set an AutoRun task, alter double-click behaviour or change context menus is restricted to drives of type DRIVE_CDROM. There are no policy settings that will override this behaviour. . Odnośnik do komentarza
Miczi82 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dzięki, nie wiedziałem o tej zmianie. W takim razie po problemie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi