dmdudi Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Czy istnieje możliwość zmiany tej ikonki, lub jaki klucz w rejestrze jest jej przypisany ? Właściwości/Dostosowywanie/Zmień ikonę, oraz Wybierz Obraz - nie wchodzą w grę, ponieważ każdorazowo po restarcie wszystko powraca do początku. Czy da się to jakoś zmienić Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Właściwości/Dostosowywanie/Zmień ikonę, oraz Wybierz Obraz - nie wchodzą w grę, ponieważkażdorazowo po restarcie wszystko powraca do początku. Jakie atrybuty ma folder Recent? Powinno być - ukryty i tylko do odczytu. U mnie na wirtualu bez problemu zmieniam ikonę. Moze masz coś uszkodzone z biblioteką shella Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 W folderze Recent masz ukryty, systemowy plik Desktop.ini . W nim masz opisany plik z ikoną i jej numer. Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Powinno być - ukryty i tylko do odczytu Wszystko jest OK. Ikonkę da sie zmienić. Problem zaczyna się każdorazowo po restarcie. System stawia ciągle tę swoją (systemową) . Zastanawiałem się też nad wpisem ... NoRecentDocsHistory, dodanego do rejestru. Czy to aby tutaj nie tkwi problem. W folderze Recent masz ukryty, systemowy plik Desktop.ini . W nim masz opisany plik z ikoną i jej numer. I właśnie o to chodzi, że po restarcie zostaje on nadpisany na nowo. Oryginalny wpis ... [.ShellClassInfo]InfoTip=@Shell32.dll,-12692 IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll IconIndex=-21 LocalizedResourceName=@shell32.dll,-12691 Podczas zmiany ikony ... [.ShellClassInfo]InfoTip=@Shell32.dll,-12692 IconFile=C:\.......\my_ico\my_folders\orion icon\11_.ico IconIndex=0 LocalizedResourceName=@shell32.dll,-12691 Próbowałem też tak ... [.ShellClassInfo]IconFile=C:\.......\my_ico\my_folders\orion icon\11_.ico IconIndex=0 I jak na razie nici ... W sumie męczą mnie jeszcze 2 inne ... 1. Pliki HTML-a, oraz 2. Pliki DLL-a Pierwszą próbowałem zmienić w (Opcjach folderów). I choć system pokazał, iż zmiana sie udała - to i tak nici z tego. Co do drugiej to zastanawiam się nad faktem czy w ogóle da się to zmienić, czy lepiej zostawić ją w spokoju ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 I właśnie o to chodzi, że po restarcie zostaje on nadpisany na nowo. Nałóż mu atrybut R = read only. Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem o co chodzi. A już tym bardziej jak to zrobić ... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem o co chodzi. PPM na folder Recent > Własciwości >Ogolne i nałóż mu atrybut Tylko do odczytu Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 PPM na folder Recent>Właściwości>Ogólne Tak już próbowałem wcześniej, problem w tym że to w ogóle nie działa. Myślałem, że (picasso) podała namiary do pliku Desktop. O folder zapytałem na forum, ponieważ widziałem jak robi to program Icon Packager. Więc też chciałem spróbować. Zasugerowałem się nawet wpisem ... HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer z podkluczem Shell Icons, orazKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\ ... ... ...\DefaultIcon Wysiadłem jednak po paru godzinach. Dodatkiem były tam jeszcze pliki HTML-a Ewentualnie temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za pomoc ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Myślałem, że (picasso) podała namiary do pliku Desktop. Tak, mówiłam o nakładaniu atrybutu R (Tylko do odczytu) na plik desktop.ini w Recent a nie folder Recent jako taki. Dla porównania temat z całkiem innego systemu pokazujący o co mi tu chodzi: KLIK. Atrybut ten możesz nałożyć przez cmd i polecenie attrib +R "C:\Documents and settings\Konto\Recent\desktop.ini" lub wprost we Właściwościach pliku desktop.ini. . Odnośnik do komentarza
dmdudi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Dzięki (picasso) ... Wreszcie udało mi się zmienić ikonę tego folderu. Jako (bonus) zmieniłem mu jeszcze nazwę ... Trochę to jednak trwało. Oczywiście z mojej strony. Jeszcze raz dzięki. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi