sid Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Sytuacja wygląda następująco: Miałem problemy z Zero access. Po dniu kombinowania problemy ustąpiły. Skanowałem komputer wieloma narzędziami i nic one nie wykryły. Mam jednak przeczucie, że może nie do końca udało mi się z tym uporać i problemy mogą wrócić. Prosiłbym o sprawdzenie logów. Dodatkowo występuje dziwne zjawisko w programie Malwarebytes Anti-Malware. Gdy w programie robię "Szybkie skanowanie" trwa ono około 2-3 minut. Przez pierwsze 1,5 minuty skanuje sie obszar C:\Windows, dochodzi do około 2700 przeskanowanych plików i nagle zaczyna sie "skanowanie dodatkowych obiektów w systemie" (po 10 000 plików na sekundę). Skanuje do około 170 000 - 180 000 przeskanowanych objektów i kończy się sukcesem. Lecz niezależnie czy wybiorę "szybkie skanowanie", "pełne skanowanie" wszystkich dysków, czy też "pełne skanowanie" samego dysku C sytuacja wygląda tak samo. Około 2-3 minuty i zawsze około 170 000 plików. Czy może być to wpływ Zero access? OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Edytowane 21 Marca 2012 przez sid Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 ZeroAccess nie został tutaj wcale całkowicie usunięty i nadal są od niego obiekty na dysku. 1. Zastosuj z trybu awaryjnego narzędzie ComboFix i wklej z niego raport. 2. Po jego działaniu wykonaj nowe logi z OTL oraz Gmer i załącz do posta. Odnośnik do komentarza
sid Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dzisiaj sytuacja się pogorszyła. Przy każdorazowej próbie włączenia komputera wyskakuje blue screen. Chyba zdecyduję się na format C. Czy to rozwiąże problem do końca? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Pytanie tylko skąd ten bluescreen i czego to jest wina. Rozumiem, że do trybu awaryjnego też wejść nie możesz? I w którym momencie jest ten bluescreen oraz jakiej jest treści? Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez picasso 24.04.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi