Uzda Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Ok, więc: 1. Sprzątanie wykonane, komp się resnął 2. Punkty przywracania usunięte 3. Oprogramowanie zaktualizowane. 4. Zainstalowałem Comodo Internet Security, bo czytałem tu na forum dobre opinie. Ale zanim kompa podłącze do sieci i zrobię test ostateczny (póki co na razie komp działa bardzo dobrze /z grubsza/) powiedz mi proszę czy to wystarczy, żeby takie sytuacje się nie powtórzyły? I skąd to się w ogóle wzięło, bo chyba przyznasz, że przypadek nietypowy?! Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 powiedz mi proszę czy to wystarczy, żeby takie sytuacje się nie powtórzyły? I skąd to się w ogóle wzięło, bo chyba przyznasz, że przypadek nietypowy?! Aby takie sytuacje się nie powtórzyły sam program zabezpieczający nie wystarczy, potrzeba jeszcze własnej uwagi podczas korzystania z sieci. A skąd się to wzięło? Tego nie wiem bo nie ja jestem użytkownikiem tego komputera, ale najpewniej kwestia pobrania jakiegoś pliku z niepewnego źródła czy odwiedzenie zainfekowanej strony www. Sam przypadek zaś nie jest wcale taki nietypowy bo to dobrze znana nam tutaj infekcja i już u niejednego użytkownika wystąpiła, a to że usuwanie nie zawsze idzie jak po maśle to ciężko przewidzieć. Temat myślę, że mogę już zamknąć jako rozwiązany. Gdyby coś się działo daj znać na PW i w razie potrzeby go otworze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi