ciapus4 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak kontrolować komputer dziecka z pracy , kiedy nie ma mnie w domu, może jakiś program, lub zdalny pulpit, ale chyba zdalny pulpit wymaga hasła logowania ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Zdalny pulpit może być, wystarczy, że założysz sobie na komputerze swoje konto. Ja korzystam z http://www.freesshd.com/ ale wydaje mi się, że nie do końca o taką kontrolę Ci chodzi. Jest jeszcze iTALC. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 chodzi mi, żebym widział pulpit i co się na nim dzieje. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 No to http://www.teamviewer.com/pl/index.aspx albo http://italc.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Remote Administrator Viewer (Radmin) + Dynamiczne DNS np. z no-ip.com Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Skłaniam się również do programu który @DawidS28 zasugerował, czyli do TeamViewera, bo jest to program darmowy do użytku niekomercyjnego (w przeciwieństwie do Radmina który jest płatny), a także można logować się przez przeglądarkę - czyli nie jest wymagana instalacja tegoż programu na Twoim komputerze w pracy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ta.. tylko by się przez TeamViewera połączyć potrzebna jest zgoda drugiej strony, a o ile zrozumiałem intencję zakładającego ten temat, chodzi raczej o anonimowość. Chyba że nie wiem o jakiejś ukrytej funkcji w TeamViewer... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 o ile zrozumiałem intencję zakładającego ten temat, chodzi raczej o anonimowość. tylko, że to chyba nie jest całkiem w porządku, jakbyś coś takiego zakwalifikował @Aux ? Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ta.. tylko by się przez TeamViewera połączyć potrzebna jest zgoda drugiej strony, a o ile zrozumiałem intencję zakładającego ten temat, chodzi raczej o anonimowość. Nie, nie jest potrzebna zgoda drugiej strony, wystarczy ustawić tzw. dostęp nienadzorowany. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam, mam TV 7...,żeczywiście jest tam tzw. dostęp nienadzorowany czyli jak to skonfiguruje trzeba ustawić w autostarcie ? Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Konfiguracja nienadzorowanego dostępu Musisz jedynie wejść w Dodatki >> Opcje i upewnić się, że masz zaznaczone "Uruchamiaj Teamviewer z Windows". Następnie przechodzisz do zakładki "Bezpieczeństwo" i ustawiasz hasło dla nienadzorowanego dostępu - najlepiej takie które trudno będzie zgadnąć (z wiadomych względów - mieszanka dużych i małych liter, cyfr i znaków specjalnych). Możesz też zmienić "Logowanie w systemie Windows" w zależności czy chcesz zezwolić na połączenia z tym komputerem nawet po wylogowaniu się użytkownika czy też nie. Klikasz OK. Tworzenie konta Teamviewer.com W głównym oknie Teamviewera, w prawym dolnym rogu masz taki przycisk "Komputery i kontakty". Wyskoczy Ci dodatkowe okienko, w którym zapyta się Ciebie o login i hasło. Całkiem na dole masz link "Utwórz konto" - wyskakuje kreator w którym zakładasz konto, następnie dane do logowania do tego konta wpisujesz w to okienko "Komputery i kontakty". Po zalogowaniu, masz pustą listę - musisz dodać na nią swój domowy komputer. Dodawanie domowego komputera do listy W tym celu klikasz na ikonkę małego monitora z plusikiem - w "Teamviewer ID" podajesz ten dziewięciocyfrowy numer, który masz podany po lewej stronie głównego okna programu pod napisem "Zezwól na zdalne sterowanie". W polu hasła wpisujesz hasło nienadzorowanego dostępu (czyli to, które definiowałeś w opcjach TV). Jako pseudonim możesz wpisać np. DOM. I to tyle - klikasz na OK. Łączenie się z pracy z komputerem w domu Jeśli nie chcesz instalować Teamviewera na komputerze w pracy, logujesz się na stronie www.teamviewer.com używając danych które podałeś podczas tworzenia konta w programie. Gdy się zalogujesz, wyskoczy Ci lista na której będzie Twój domowy komputer - po prostu kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i kliknij "Connect in new window". Otworzy Ci się nowe okno i połączenie powinno zostać zainicjowane. Jeśli jednak chcesz zainstalować Teamviewera, to po prostu po instalacji klikasz na "Komputery i kontakty" w prawym dolnym rogu, wpisujesz dane konta teamviewer.com i po zalogowaniu dwukrotnie klikasz na swój komputer na liście. I to by było na tyle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam, dzięki Staff ten teamviewer, jest niezły wszystko gra, tylko pytanie, jak zrobić kiedy łącze sesje na komputerze z domem, żeby w traju nie wysuwało się okienko, że ja jestem połączony właśnie tym komputerem. pozdro Odnośnik do komentarza
pkolasa Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Oficjalnie się nie da, można tylko skonfigurować go w Opcjach Zaawansowanych, żeby chowało się po chwili do takiego malutkiego tylko znaczka. A nieoficjalnie... Można je "uniewidzialnić", ustawiając mu jakimś programem przezroczystość (np. TransWin). Ale to i tak powoduje dziwne zachowanie programu w niektórych momentach, np. przy pierwszym połączeniu. I nie załatwia wszystkich oznak w bezpłatnej wersji, bo jeszcze czasem wyskakuje okienko Sesja sponsorowana po zakończeniu co któregoś tam połączenia oraz zawsze masz ikonkę w pasku zadań że program jest aktywny. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A taką możliwość bez okna w traju ma płatna wersja ? Odnośnik do komentarza
pkolasa Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Chyba nie, bo o ile się orientuję, to okienko jest właśnie po to, żeby się nie dało w sposób niezauważony korzystać z programu u kogoś na komputerze (= szpiegować go). Jak Ci na tym zależy i jesteś gotowy zapłacić, to Radmin jest dla Ciebie dużo lepszym pomysłem. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A radmin podobny jest do tego viewera ? Odnośnik do komentarza
pkolasa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mniej więcej tak. Przede wszystkim służy do tego, jak nazwa wskazuje, żeby zdalnie administrować komputerem (Remote Administrator). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi