LeeDraco Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam serdecznie! Dnia 15 Marca zakupiłem używanego laptopa Asus K52Jc.Laptop ma płytę główną zgodną z i5/3 i posiadam dwie automatycznie zmienne grafiki Zintegrowana : Intel® HD Graphics Oraz Dedykowaną : NVIDIA GeForce 310 M 1 GB Postanowiłem sprawdzić jak zmieniają się te grafiki pod wpływem większego obciążenia, zalożone jest ze grafika NVIDIA włącza się automatycznie(Lub można ją włączyć samemu) wtedy gdy włączymy gre lub cos co bardziej obciąży naszego laptopa.Więc tak : Sciągnąłem program do sprawdznia jakie jest obciążenie w FPS i w panelu sterowania Grafiki NVIDIA włączyłem grafike NVIDIA GeForce.Włączyłem gre i fps pokazywalo mi okolo 50-60 na dedykowanej grafice, po zmianie na zintegrowaną i ponownym włączeniu gry pokazywało mi taką samą liczbe Fps 50-60 - Nie było żadnej zmiany.Grafika NVIDII prawdpodobnie działa ponieważ pokazuje mi ją w "Menedżer Urządzeń". Jeżeli kto kolwiek wie lub spotkał się z taką sytuacją prosił bym o wypowiedź Pozdrawiam i dziękuję z góry ! Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Masz w lapku tzw. hybrydę czyli 2&1. Częste ostatnio rozwiązanie w lapkach i notkach. U mnie np. w HP jest Intel+Ati. Więcej na ten temat poczytaj tutaj klik Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi