nefesh Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Skopiowałem partycję z systemem xp na inny dysk za pomocą EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition. Wszystko poszło dobrze poza tym, że system się, nie uruchamia. Sprawdziłem dysk, z którego kopiowałem i okazało się, że była na nim jeszcze ukryta partycja 100MB i na niej są pliki, które normalnie są na partycji systemowej np. config.sys, autoexec.bat. Czy jest jakiś prosty sposób bym jednak z tej skopiowanej partycji udało się uruchomić xp-ka? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 nefesh Czy jest jakiś prosty sposób bym jednak z tej skopiowanej partycji udało się uruchomić xp-ka? Możesz użyć Konsoli odzyskiwania z poleceniem bootcfg /rebuild (ustaw partycję jako aktywną) Odnośnik do komentarza
nefesh Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Dziękuję, sprawdzę Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Czy coś Cię powstrzymuje, aby w/w programem skopiować na nowy dysk także i tą 100MB partycję? Bo skoro już jest i aby nie komplikować sprawy - w ostateczności i ją można chyba powielić... Odnośnik do komentarza
nefesh Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Ok. Najszybsze okazało się przeinstalowanie Windows. Dziękuję za sugestie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi