karoles54 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam ponownie, Kupiłem nowy zasilacz, dokładnie fortrona, znaczy został polecony mi na tym forum, 450W, ATX, Noise-Killer. Zasilacz działa jeden dzień, później jak chce włączyć komputer na drugi dzień i padniety, chwile odczekuje i jest znowu cały dzień, a na drugim dzień pada. Myślałem, że to wadliwy egzemplarz, więc poprosiłem o wymiane sprzętu, wymienili, ale objawy są takie same, więc nie mam pomysłu już, może coś nie tak jest ustawione czy coś? :x proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Czy to jest ten sam problem http://www.fixitpc.p...4153#entry54153 i ten sam zasilacz. Jesli to ten sam Kupiłem nowy zasilacz to nie kupiles nowego zasilacza. Nabyles uzywany z miesieczna gwarancja. Osoby polecajace takie zasilacze nie robia tego w zlej wierze i nie mozna oczekiwac, ze beda braly odpowiedzialnosc za niesprawny sprzet. Nowe zasilacze kupuje sie z gwarancja minimum roczna i mozna oczekiwac, ze nikt inny ich nie uzywal lub nie lezaly w zawilgoconym magazynie trzy lata obok workow z ziemniakami. Masz miesieczna gwarancje wymieniaj do skutku. Pomoc; - miernik napiecia i sprawdzenie zasilki w stanie przed i po obciazeniu (bedziesz mial podstawy do kolejnej wymiany) - podmiana na zasilacz od kumpla i sprawdzenie przez kilka dni z pewnego zrodla - zakup nowego ze sklepu Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ja tu nie widzę problemu zasilacza, jeno problem jest po stronie usera, jeśli wziąć pod uwagę wcześniejsze tematy i posty. więc poprosiłem o wymiane sprzętu, wymienili, ale objawy są takie same, to zdanie zdaje się tłumaczy, że nie jest to wina zasiłki. Osoby polecajace takie zasilacze nie robia tego w zlej wierze i nie mozna oczekiwac, ze beda braly odpowiedzialnosc za niesprawny sprzet Marek zapewniam Cię, że wpakowałem niemalże tony takiego sprzętu w składane kompy i miały się dobrze (i pewnie mają się dobrze, bo sygnałów o niesprawności odebrałem tyle co palców jednej ręki), popatrz na moją sygnaturkę, ciągnie ją zasilacz kupiony na alledrogo z 3-miesięczna gwarancją (już dawno minęła) za ................................. 120 zł, i wcale się o sprzęt nie obawiam. Już częściej ostatnio padają zasiłki takich marek jak beQuiet czy Tagan. Odnośnik do komentarza
karoles54 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jednak problem rozwiązany. Zasilacz teraz działa bez zarzutu. Dzięki za pomoc ! Otóż, pomyliłem się i chyba czegoś nie podłączyłem tym razem i dlatego coś nie pykało z nim, a ten wcześniejszy był 100% wadliwy bo pomimo dobrego podłączenia padał i tyle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi