Jureczek Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam, mam od jakiegoś czasu problem z dyskiem zewnętrznym, na którym po podpięciu do komputera jednego ze znajomych potworzyły się skróty o nazwach folderów, do których teraz nie można się dostać. Dawno zeskanowałem Avirą (znalezione i zlikwidowane jakieś pliki), temat odłożony na parę tygodni i teraz ze względu na potrzebę dostępu do danych ponownie zeskanowany przy pomocy AShampoo (nic nie znaleziono). Skróty dalej są, niemożliwe jest otworzenie folderów z danymi. W hisotrii forum widziałem już podobne historie, więc załączam potrzebne logi. będę wdzięczny za pomoc. p.s. jestem laikiem. A to co wyskoczyło z securitycheck. Results of screen317's Security Check version 0.99.31 Windows 7 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Windows Firewall Enabled! WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java™ 6 Update 29 Java version out of date! Adobe Reader X (10.1.2) Mozilla Firefox (10.0.2) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Ashampoo Ashampoo Anti-Malware AAMW_Service.exe Ashampoo Ashampoo Anti-Malware AAMW_WSC_Service_Vista.exe Ashampoo Ashampoo Anti-Malware AAMW_Guard.exe Trend Micro Titanium TiMiniService.exe Trend Micro Titanium TiResumeSrv.exe ``````````End of Log```````````` UsbFix.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Problem notuję tylko na dysku zewnętrznym, czyli owe skróty dorobione na podstawie katalogów, przy jednoczesnym ukryciu folderów właściwych (atrybuty HS = ukryty systemowy = widzialne tylko po odznaczeniu opcji widoku "Ukrj chronione pliki systemu operacyjnego"). Toteż odbędzie się tu akcja ściągania atrybutów z folderów i kasacja skrótów LNK oraz prewencyjnie i rozmnożonych katalogów Koszy (zawartość nieznana). 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files G:\*.lnk rd /s /q G:\Recycled /C rd /s /q G:\$RECYCLE.BIN /C attrib /d /s -s -h G:\* /C Klik w Wykonaj skrypt. Otrzymasz log z wynikami przetwarzania skryptu. 2. Przedstaw log z wynikami OTL oraz nowy log z USBFix z opcji Listing. . Odnośnik do komentarza
Jureczek Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Postąpiłem zgdonie ze wskazówkami. Załączam nowe logi. UsbFixnew.txt OTLnew.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Zadanie w pełni wykonane, obiekty skasowane i przywrócone atrybuty folderów. Zastosuj Sprzątanie w OTL usuwające z dysku kwarantannę OTL i sam program jako taki. Co do samego systemu, to wykonaj drobne aktualizacje oprogramowania: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Jureczek Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Wszystko działa. Dysk odratowany. Dziękuję za pomoc - dobrze wiedzieć, że jest takie "miejsce". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi