T9K Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Witam. Potrzebuje wymazać trwale dane na dysku, który będzie sprzedawany (WD 640GB), jest wstawiony jako drugi dysk więc spod systemu jest pełny dostęp i aktualnie jest 1 pusta partycja Próbowałem Eraser, coś mu się nie podoba i wywala: "Program nie wystarczających praw dostępu do wymazania nieużywanego miejsca dysku. Uruchom program jako administrator i powtórz czynność." Oczywiście uruchomiony jako administrator. Jakiś inny darmowy i pewny program może? Zależy mi na czasie (do poniedziałku) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) A MHDD i opcja Erase jako polecenie a nie po F4? Po takim działaniu masz dysk z formatem plików RAW. Nie sądzę aby ktoś bawił się w odzyskiwnie danych. Był już na forum podobny temat ale jakoś nie mogę znaleźć. Edytowane 3 Marca 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 T9K Jakiś inny darmowy i pewny program może? CCleaner - Odnośnik do komentarza
T9K Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Podziękować. 3-krotny przebieg z CCleanera zrobił swoje, różne programy do odzyskania danych (nawet komercyjne trialowe) nic kompletnie nie znalazły. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi