siwy3461 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Więc jest sobie netbook Asus z serii eee PC i chciałbym na nim wgrać Windowsa XP. Ale pojawiają się problemy: Wbudowane Recovery nie działa(to znaczy wciskam przy starcie F9 - wyświetla się, że recovery zostały wybrane ale to nie prawda komputer kontyunuje sobie bootowanie z normalnych nośników. Do netbooka została dołączona płyta DVD z recovery, niestety nie mam możliwości wykorzystanie zewnętrznego napędu DVD - bo go po prostu nie mam. Na tej płycie znajduje się między innymi folder recoevery a w nim plik obrazu w formacie .GHO Potrzebuje jakiegoś sposobu żeby jakoś rozpakować ten obraz na pendrive/dysk przenośny i ruszyć na netbooku, ewnetualnie tą całą płytę. Próbowałem uzyć narzędzia boottoolxp udostępnianego przes Asusa, ale on wyrzuca błąd, żeby włążyć Linuxa albo Support DVD(w którego własnie posiadaniu jestem). Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 siwy3461 Do netbooka została dołączona płyta DVD z recovery, niestety nie mam możliwości wykorzystanie zewnętrznego napędu DVD -bogo po prostu nie mam. Zmień w BIOS-ie kolejność bootowania i wystartuj komputer z pendrive - FlashBoot . Wbudowane Recovery nie działa(to znaczy wciskam przy starcie F9 - wyświetla się, że recovery zostały wybrane ale to nie prawdakomputer kontyunuje sobie bootowanie z normalnych nośników. Dokładniej. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 plik obrazu w formacie .GHO Do otwarcia tego pliku użyj > Norton Ghost Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 @ Switch, Jak ma to zrobić, jak nie ma napędu CD/ DVD? Chyba, że zdobędzie komputer z napędem. @ Karolek Co ty odwalasz? Nie udzielaj bezsensownych porad. To forum ma być profesjonalne, wątki są prowadzone przez moderatorów, a nie przez kogo popadnie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 siwy3461 netbook Asus z serii eee PC i chciałbym na nim wgrać Windowsa XP. (...) Do netbooka została dołączona płyta DVD z recovery, niestety nie mam możliwości wykorzystanie zewnętrznego napędu DVD - bo go po prostu nie mam.Na tej płycie znajduje się między innymi folder recoevery a w nim plik obrazu w formacie .GHO Może ten temat w czymś pomoże (Ghost z USB): KLIK. . Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jeśli ten netbook to Asus Eee PC 1000H, to tu: http://myeeeguides.wordpress.com/2008/10/15/eee-pc-1000h-recovery-from-usb-flash-drive/ masz gotowe, skuteczne rozwiązanie. Przerabiałem powyższe osobiście z pozytywnym skutkiem. Uwaga na punkt 2 insrtukcji i na warunek, że pendrive nie powien być o pojemności większej niż 4 GB! Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Picasso, Bonifacy -> Dziękuje za naprowadzenie mnie na rozwiązanie, wasze sposoby sprawdzę i zdam relacje dopiero w środku tygodnia(środa, czwartek) bo wtedy znowu dorwę się do netbooka - ogólnie to ta sprawa ma w miarę niski piorytet. Ewentualnie mogę sobie wymeiszać te 2 sposoby i złapać ghosta na USB, a obraz mieć na drugim pendrive/dysku. Do usłyszenia w środę/czwartek, tymczasem Dzięki Edit: A nie zapomiałem, że mam jeszcze jeden problem do konsulatacji:P Spokojnie założę odpowiedni temat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi