majster1976 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam Na moim systemie XP HOME PL, zacząłem mieć problemy z kompozycjami Windowsa. Używam stylu klasycznego a la WIn 95, a nieraz samoczynnie przełączał mi na Lunę ( a raczej coś podobnego, bo ikonki minimalizuj, przywróć i zamknij były małej wielkości) dodatkowo gdy uruchamiałem internet Explorera jego menu było czarne. Drobne usterki, które co jakiś czas wracają, nic groźnego. Niemniej jednak postanowiłem sprawdzić integralność plików poleceniem sfc /scannow. Podczas skanowania zostałem poproszony o nośnik windowsa. Jakie było moje zdziwienie że polecenie chciało wersję PROFFESIONAL, płytki z wersją Home nie tolerowało. Czym może być to spowodowane i jak to naprawić? Nie sądzę by system był zainfekowany. jest w pełni zaktualizowany. Oto logi: Results of screen317's Security Check version 0.99.31 Windows XP Service Pack 3 x86 Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: avast! Free Antivirus ZoneAlarm Firewall ZoneAlarm Free ZoneAlarm Toolbar ZoneAlarm Security ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: xp-AntiSpy 3.97-11 Secunia PSI (2.0.0.4003) Java 6 Update 29 Java version out of date! Adobe Flash Player 11.1.102.62 Adobe Reader X (10.1.2) Mozilla Firefox (10.0.2) Mozilla Thunderbird (x86 pl..) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Malwarebytes' Anti-Malware mbamservice.exe AVAST Software Avast AvastSvc.exe AVAST Software Avast avastUI.exe CheckPoint ZoneAlarm vsmon.exe CheckPoint ZoneAlarm zatray.exe ``````````End of Log```````````` Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 majster1976 a nieraz samoczynnie przełączał mi na Lunę Sprawdz: Start - Uruchom - services.msc - usługa Kompozycje - typ uruchomienia - wyłącz / restart. Jakie było moje zdziwienie że polecenie chciało wersję PROFFESIONAL, płytki z wersją Home nie tolerowało Poczytaj o - Ochronie plików systemu Windows . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Karolek Poczytaj o - Ochronie plików systemu Windows. Nie pyta jak działa Ochrona tylko o niezgodność wersji Windows z wersją oczekiwaną przez SFC: majster1976 Niemniej jednak postanowiłem sprawdzić integralność plików poleceniem sfc /scannow. Podczas skanowania zostałem poproszony o nośnik windowsa. Jakie było moje zdziwienie że polecenie chciało wersję PROFFESIONAL, płytki z wersją Home nie tolerowało. Problem opisany w bazie wiedzy Microsoftu: KB897128. Czyli należy poprawić pliki Fp40ext.inf + Ims.inf. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi