magnumpl1 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam na wstepie napisze,ze chcialbym aby ta sprawa zaopiekowal sie użytkownik picasso,mam informacje z innego forum,ze to najlepsza osoba ktorra moze mi pomoc. A więc zaczne od tego ,że problemy z komputerem mam juz od bardzo dłuższego czasu. Zaczęlo sie od resetów,potem BSODY , potem s.m.a.r.t errory ( BADY ) teraz do tego wszystkiego zapełnanie sie dysku C. Może tak : Zamawiałem informatyka,ale on sprawdził powiedział,że dysk twardy trzeba zamienić i wział 30zł za fatyge.. Ok dysk twardy,ale to chyba nie jest głównym powodem zapełniania się partycji C nie prawdaż? btw. C z windowsem. teraz tak całkowity rozmiar : 50gb ( 48 z kawałkiem ) Wolne miejsce : 0 bajtów. robiłem logi OTL i wklejałem na pewne forum ,ale powiedzieli,że nie widzą tu nic podejrzanego. W czym tkwi problem? Może uznacie mnie za kretyna,ale ja juz ponad rok sie z tym uborykam i jakoś czasu nie mam za bardzo to wszystko zrobić bo ja tylko emeile wieczorem wyśle i wyłączam komputer.... I nie wiem czy to dobry dział,jeśli nie prosze o przeniesienie...i z góry dziękuje za wszelakie odpowiedzi i pomoc. Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Przeanalizuj dysk aplikacją SpaceSniffer i zobacz co zajmuje Ci miejsce na dysku Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 miejsce mogą zabierać ci np * punkty przywracania systemu * zapełniające się TEMPy * śmieci w systeme volume information (nie pamiętam poprawnej nazwy) sprawdź w ogóle co tak dużo na tym dysku zajmuje. posprawdzaj właściwości plików leżących luzem na dysku i poszczególnych katalogów na nim Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 LOL!!! pisali mi na forum,ze to wina kasperskiego ale nie przypuszczalem.. zobaczcie to .. http://i46.tinypic.com/152oxhw.jpg co mam z tym zrobic? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 wyłącz na chwilę ochronę w AVP i wywal te pliki z rozszerzeniem *.tmp potem możesz włączyć ją Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Może uznasz mnie za totalnego świra,ale jak to zrobić? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 ;] http://webtrickz.com/how-to-remove-kaspersky-temporary-files-to-free-up-disk-space-featured/ nie znam tego programu na tyle dobrze więc masz link Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Masz chwilke czasu? mógłbyś mi to przetłumaczyć ? bo za bardzo tego nie rozumiem;x Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 ale czego nie rozumiesz ? tam jest to niemal obrazkowo pokazane dodatkowo ważne rzeczy masz pogrubione.. Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 2. Now Exit your Kaspersky product ( KAV or KIS ). - tzn jak mam wylaczyc produkt ? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 prawy przycisk na ikonce obok zegarka prawdopodobnie ewentualnie możesz to zrobić w trybie awaryjnym (F8 przy starcie komputera) Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 ale robsiz sobie zemnie teraz jaja czy co ? mam wylaczyc normalnie kasperskiego czy jakies KAV or KIS co to wogole jest? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 kasperski anty virus KAV kasperski interent security KIS Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Dobra czyli mam wylaczyc ochrone ,potem wylaczyc kasprskiego i teraz mam " 3. Włącz "Pokaż ukryte pliki i foldery " opcję Opcje folderów. " ,to gdzie mam to zrobić? i ost. pyt. mam usunac wszystkie pliki .tmp i reszte zostawic tak ? i jesli to usune to nie bedzie sie zapelnialo miejsce nadal samo? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mój komputer -> narzędzia > opcje folderów pewnie będzie się zapełniało tylko pliki z rozszerzeniem *.tmp z tego folderu co w linku wyżej.. Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 no to git mam " Pokaż ukryte pliki i foldery ", all .tmp tak? pokazuje mi sie takie info jak usuwam Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 wyłączyłeś kasperskiego ? jeżeli tak i mimo tego masz ten komunikat to zrób to w trybie awaryjnym.. Odnośnik do komentarza
magnumpl1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 32GB WOLnego miejsca! komputer znacznie szybciej chodzi .....czyli bede musial co jakis czas usuwac te pliki w trybie awaryjnym tak ? Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 (edytowane) zacznij od aktualizacji antywirusa do najnowszej wersji i/lub poszukaj jakiejś opcji odpowiedzialnej za przechowywanie plików tymczasowych przez ten program samego programu anie bazy wirusów.. Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi