Jagla Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam, od około tygodnia mam problem z moim ineternetem. Mam internet UPC 25mb/s "podzielony" na 3 komputery. Zawsze ping jest w granicach ~15 ms lecz od około tygodnia nie wiadomo skąd ping oscyluje w graniach ~120-400. Nie mam zielonego pojęcia czym jest to spowodowane, co prawda nie skanowałem komputera ale nie widzę, żadnych innych oznak zakażenia komputera ani też nie pamiętam, żebym robił coś co mogło by to spowodować(mam zainstalowanego antywirusa i nic nie wykrył jak do tej pory). Ping skacze, czasami jest ~400, czasami ~120 a zdarzają się też krótke epizody, że internet chodzi tak jak trzeba. Sprawdziłem ping do routera i wyszedł 1<ms. Patrzyłem niedawno też na inne komputery, to na nich ping również jest wysoki. Jak myślicie, co może powodować te problemy z internetem? Byłbym wdzięczny za pomoc. Dodam, że jeżeli coś ściągam to ściąga sie z maxymalną prędkością tak jakby internet chodził bez zarzutu. Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mam podobne problemy, też od tygodnia i też w UPC oraz także tylko w grach sieciowych. Szukałem problemu u siebie i nic nie wynikło. Może coś tam kombinują...? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Daj raport z Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 http://wklej.org/id/698990/ O, naprzykład teraz ping jest taki jaki powinien być KSU problem u ciebie cały czas się utrzymuje ?? Bo u mnie tak... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nic nie zrobicie z tym, sieć u Jagla ewidentnie w porządku. Wina po stronie dostawcy. Zgłosić i czekać, aż się tym zajmą. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jestem świeżo po formacie systemu i problem nie ustąpił, także już wiem że wina nie leży w moim systemie. Jeszcze mam 1 pytanie, bardziej z ciekawości, czy jakieś mechaniczne uszkodzenia (routera, kabla itd) mogą spowodować spowolnienie internetu ?? Czy raczej przy takich uszkodzeniach internet po prostu przestaje działać ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Tak, to jest możliwe. Jakie masz urządzenie? Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Router D-link 802.11g/2,4 GHz wireless router (Nie wiem jakie informacje są ważne) Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 U mnie przeszło samoistnie kilka dni temu. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 To u mnie zdarzają się okresy, że jest dobrze ale ostatni tydzień to jednak w 90% za wysoki ping. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Troche zaczynam się nie pokoić bo problem nie znika. Tak jak już mówiłem, formatowałem system i nic to nie dało. Może faktycznie doszło do jakiegoś uszkodzenia sprzętu ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jeśli masz możliwość, to pożycz od kogoś inny router i zamień na próbę z D-Linkiem. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ostatnimi czasy trochę olałem ten problem, i sytuacja nie uległa zmianie. Jest coś co jeszcze mogę spróbować zrobić oprócz wymiany routera?? Bo nie mam za bardzo możliwosci pożyczenia od kogoś takiego sprzętu Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Hm... stawiam jednak na router, ale daj jeszcze raz raport z Net-log. Porównamy... Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Od wczoraj, gdy mój brat wyjechał(wyłączył też komputer) ping jest przez cały czas taki jaki być powinien. Może tutaj gdzieś leży problem ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 @Jagla jak brat coś ściąga np. po torrencie to może wysysać łącze/zapychać router i możesz mieć efekt w postaci wysokiego pingu. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 To nie przez ściąganie, bo sprawdzałem. Może to jakiś wirus u niego na komputerze ?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Tak, u niego. Możesz przeskanować, zrobić odpowiednie logi i wrzucić do "Działu pomocy doraźnej". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi