drive Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Notorycznie mi od 1,5 roku wyskakują bsody o kodach 0x00007e 0x10007e 0x000050 0x00000A.Nie dawno oddałem swoje ramy (2x2gb geil ddr3 1333) do naprawy myśląc że to przez to.Po miesiącu oddano mi je i powiedziano że wszystko jest z nimi w porządku.Na zamianę dano mi 2gb goodrama 1333 na której nic nie wyskakiwało i to mnie zdziwiło.Po powrocie geila i włożeniu ich zaczeły na nowo wyskakiwać bsody Co już próbowałem: formatów,zmian napięcia ram,zmienianie taktowania ram,aktualizacji do win 7,instalacji sp1,skanowania antywirusem który nic nie wykrył(avira),zmiany slotów ram (na wszystkich jest tak samo),skanowałem dysk w poszukiwaniu bad sectorów jednak nic nie znalazło Na pewno wykluczam: uszkodzoną karte graficzną (brak żadnych artefaktów podczas grania,nie przegrzewa się) uszkodzony dysk (screeny wszystko wyjaśniają) Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Najlepszym wyjściem będzie jeśli spakujesz rarem lub zipem katalog "minidump" i wrzucisz paczkę tu: Sendspace.pl - Darmowy hosting plików a do posta wkleisz link do paczki. Ponadto dział jakby nie było ma swoje zasady: https://www.fixitpc.pl/forum-8/announcement-4-zakladanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Sprawdź lub wymień kabel sygnałowy dysku (Atrybut C7). Pamięci do sprawdzenia przy pomocy Memtest (bootowala płyta) przynajmniej w jednym cyklu a najlepiej każdą osobno i obie razem. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Raczej jest sprawny bo na goodramie wszystko było ok Koniecznie muszę sprawdzać te ramy?W serwisie to już sprawdzali a oni mają wiekszę obeznanie z tym. pliki minidump http://speedy.sh/Akhpw/wpoo.rar Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) Koniecznie muszę sprawdzać te ramy?W serwisie to już sprawdzali a oni mają wiekszę obeznanie z tym. Przyszedłeś tu podyskutować na temat zasadności pytań i próśb ? Nie dawno oddałem swoje ramy (2x2gb geil ddr3 1333) do naprawy modułów ram się nie naprawia. Co już próbowałem: formatów,zmian napięcia ram,zmienianie taktowania ram w takim razie wklej zrzuty ekranów z: 1. HWiNFO - "system summary" 2. HWiNFO - "sensors" oraz ściągnij, wypal na CD program MHDD, przetestuj dysk i wklej ekran z wynikami skanu/testu. Ściąga: http://www.fixitpc.p...5263#entry55263 W przypadku gdyby nie chciało ci się/uważasz, że to bez sensu wykonać któregoś z punktów, zgłoś problem do serwisu, bo tu o pomoc będzie ciężko, nie mamy tu wróżbitów a zrzuty pamięci są na tyle różne, że sugerują problem właśnie w pamięciach ram. Pamięci do sprawdzenia przy pomocy Memtest (bootowala płyta) przynajmniej w jednym cyklu a najlepiej każdą osobno i obie razem. test powinien trwać co najmniej kilka godzin lub do pierwszego błędu. Edytowane 1 Marca 2012 przez marekW Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Sorry za odkop być może otrzymam od was złotą łopatę ale rozwiązaniem (może sie przyda dla innych) okazało się wymiana ram na goodram 4 gb mimo że na tych geilach robiłem testy po 12h i było 0 błędów tak jak w innych testach.Nie wiem co powodowało te bsody ale chyba to gryzło się z płytą główną. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi