Anonim8 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Trochę pilna sprawa. Potrzebny jest (jeśli to w ogole mozliwe) skrypt, ktory wyszuka wszystkie foldery i pliki na dysku wymiennym. Mało tego, zapisze je w notatniku na pulpicie. A moze takie coś da sie strzelić w OTL? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zobacz może taki programik się nada klik ?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 DIR ustawiony rekursywnie: dir C:\ten_katalog_sprawdzasz /s /a:d > C:\tu_zapisujesz_dane.txt dir C:\ten_katalog_sprawdzasz /s > C:\tu_zapisujesz_dane.txt Stosujesz przełącznik /b jak nie chcesz danych o wielkości, dacie modyfikacji itd. Owszem, w OTL-u da się zapodać polecenie z CMD, ale to bezsensowne nieco, wychodzi dokładnie na to samo. Bawisz się w usuwanie wirusów? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dzięki Switchu, fajny program tylko przy instalacji trzeba odfajkować Babylon Toolbar. Wyszukuje elegancko. Bawisz się w usuwanie wirusów? Tak. Picasio nie chce mnie uczyć, więc musze sam. A wiesz Dawid, ile przy tym frajdy jest Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zawsze możesz przyjść na egzamin, dostać specjalną plakietkę pod avatarkiem i zostać dopisanym do listy uprawnionych do pomagania w dziale wirusy, czego serdecznie życzę. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Trochę czasu mineło a belfegor pewnie znalazł sposób. Za pomocą otl-a wystarczy wklejć w okno Własne opcje skanowania/skrypt X:\*. X:\*.* X:\*. /S I nacisnąć skanuj Za x wstawić literkę dysku Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Trochę czasu mineło a belfegor pewnie znalazł sposób. tak, Belfegor juz sobie dawno poradził Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jak byś jeszcze zechciał rzucić okiem na UltraFileSearch Lite Portable - http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/System/File-management/UltraFileSearch-Portable.shtml Ma to co potrzebujesz i trochę więcej ( ja sobie czasami nim dziergam i bez toolbara). Polecam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Sympatyczna aplikacja i co najważniejsze portable. Dzieki Bonifacy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Belfegor Przecież o ile dobrze pamiętam używasz TC i możesz go mieć na penie. Korzystaj z Alt+F7 - znajduje wszystko. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Tak jest Wiesiu. Ale tu chodziło o inne kompy na których ludziska nie korzystaja TC. Czyli chodziło o uniwersalną metodę. Korzystam z SystemLook albo używam stsownej komendy w cmd. Przosze o zamkniecie wątku. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Oczywiście należy zamknąć temat skoro go rozwiązałeś ale przypominam swój poprzedni post. Stwórz sobie wersję portable TC prz pomocy tc2usb.exe ze strony Ghislera. Sam bardzo często używam tej wersji na penie jak muszę pogrzebać w obcym kompie a jak wiesz eksploratora nienawidzę. Dorzuć do tego kilka aplikacji do diagnostyki, zabezpiecz pena i masz wszystko w rączce. Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W takim razie pojedźmy dalej. Pomagam przez internet na innym forum i co? Mam pojechać do Gdańska z pendrakiem? Troche bez sensu. Sorki Wiesiu ale chodziło mi o komende w cmd która wylistuje katalogi i pliki. Odpowiedź znam. Pilnie sie uczę. Raz lepiej raz gorzej mi to wychodzi. Co do TC. Swietny programik - korzystam z wersji 64bit. Na własne potzreby. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 To wyjaśnia sprawę. Ale jeżeli szukałeś jakiegoś softu to nie ma znaczenia czy to jest SystemLook czy cokolwiek innego. Jeżeli robisz to co robisz i polecasz pobranie jakiegoś softu aby coś uzyskać to pobranie TC może być również alternatywą - niestety wymaga stosownej konfiguracji. Zaproponowałem nie znając dokładnie sytuacji, która okazuje się wirtualna. Mam w swoim lesie kilkadziesiąt kompów z systemami od W2k do W7 i bez takiego pena nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zaproponowałem nie znając dokładnie sytuacji, która okazuje się wirtualna. No właśnie. Tylko nie wydaje mi sie stosowne tłumaczenie wszystkeigo. Ja mam w domu dwa kompy w tym jeden uwalony i jak pomagam przez net Tobie czy komukolwiek nie bedę latał zpendrakiem. Na razie taka robota mi sie nie kroi. Nie mam pod sobą sieci żadnej firmy i miec nie zamierzam. Zresztą, z korzyscia dla firmy Chodziło jedynie o komende w cmd, którą każdy uzyszkodnik moze wykonać i podać wynikowy log. pozdro Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi