mortal Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam Was. Zwracam się do Was z może niepoważnym, ale za to denerwującym problemem. Otóż mam problem z przeglądarką Opera, a właściwie jakby z 2 takimi przeglądarkami, ale po kolei. Używam przeglądarki Opera w wersji 11.61 na której mam kilka zakładek. Po kliknięciu po raz pierwszy na ikonę Opery otwiera mi się Opera w wersji 11.61. Jeśli jednak zechcę otworzyć inną kartę to otwiera mi się Opera w starszej, uprzednio posiadanej wersji ( w moim przypadku 11.01 ). Co bardziej denerwujące wersja 11.61 przyjmuje podstawowe zakładki wersji 11.01, czyli jak zainstalowałem wersję 11.01 i miałem wtedy 5 zakładek, to tyle jest w wersji 11.61, niezależnie od tego ile zakładek dodałem w czasie używania starszej wersji Opery. Mam nadzieje że jasno się wyraziłem. Czy ktoś z Was może mi pomóc rozwiązać te problemy? Mianowicie chodzi mi o to by: - po klikaniu na ikonę Opery zawsze otwierała mi się jej najnowsza wersja - by najnowsza zainstalowana wersja " kopiowała " do siebie wszystkie zakładki ze starszej wersji, a nie tylko te które były obecne gdy starsza wersja została zainstalowana. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Czasem tak się aplikacje dublują, szczególnie jak przy aktualizacji wybrałeś inną ścieżkę do instalacji niż miała starsza wersja. Sugerowałbym najpierw wyeksportować zakładki z nowszej Opery w jakieś bezpieczne miejsce i usunać obie Opery (powinny byc dwie pozycje w RevoUninstaller, zacznij od nowszej). Kiedy będzie czysto zainstaluj od nowa najnowszą wersję Opery i importuj do niej zakładki. Następne aktualizacje powinny przebiegać dobrze, szczególnie jak będziesz trzymał apliakcje w tym samym folderze. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Zawsze wybieram tą samą ścieżke, ale mniejsze z tym. Usunąlem Operę za pomocą Revo. Była na liście tylko starsza wersja do usunięcia, najnowszej nie było na liście. Po usunięciu starszej wycieło mi obie Opery z systemu. Ściągnąłem najnowszą instalkę Opery, zainstalowałem i póki co jest ok. Zastanawia mnie tylko 1 rzecz. Jak to możliwe, że po zainstalowaniu Opery są od razu wszystkie zakładki i strona startowa taka jaką miałem? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Usunąlem Operę za pomocą Revo. (...) Jak to możliwe, że po zainstalowaniu Opery są od razu wszystkie zakładki i strona startowa taka jaką miałem? Widocznie Revo zainteresował się tylko C:\Program files i nie ruszył wcale katalogu ustawień %Appdata%\Opera. . Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dzięki za wyjaśnienia i pomoc. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi