forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam Codziennei rozłącza mi się ten internet, dzwoniłem już tam zwiększyli mi sygnał do 12,5db ale dalej się rozłacza w podglądu zdarzen od Windowsa znalazłem coś takiego, taki błąd: DNS Client Evens i zmieniały się tylko komentarze: Upłynął limit czasu rozpoznawania nazwy teredo.ipv6.microsoft.com po tym, jak żaden ze skonfigurowanych serwerów DNS nie odpowiedział. albo: Upłynął limit czasu rozpoznawania nazwy www.online-armor.com po tym, jak żaden ze skonfigurowanych serwerów DNS nie odpowiedział. Identyfikator zdarzenia 1012 Znalazłem tu wszystkie moje "rozłączanie się internetu" I wszystkie podpisane tym błędem od dns. W ustawieniach sieci mam wszystko na automatyczne być może warto ustawić ręcznie ten dns? Proszę o pomoc bo już mnie to wkurza, przed chwilą straciłem godzine czasu bo mi się rozłączył internet i wszystko musze na nowo robić.. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dioda od ASDL na modemie/routerze miga jak nie ma netu?? Co masz za router/modem?? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Daj Net-log: http://www.fixitpc.p...iguracji-sieci/ Masz dostęp do konfiguracji routera? Jeśli tak, to poszukaj tam takich parametrów, jak Line Attenuation, SNR Margin i zrób screen. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Router d-link. Co do diody to nie wiem ale wiem że zawsze pomaga reset routera, czasem kilkakrotny, a czasem wystarczy poczekać bo siec sie rozłączy w podglądzie zdarzen będzie napisane że ten problem z dns a i tak odnowi się siec w ciagu parunastu sekund. Zakładałem już wcześniej temat z tym problemem(http://www.fixitpc.p...ystemem-siecia/) lecz wtedy miałem sygnał w db 6, teraz mam w graniach 10-12 db a i tak się rozłącza, czy faktycznie jeszcze niżej musze znizyć przepustowość? i co z tymi dns? Na pewno nie warto je ustawić na ręcznie? tylko na jakie Wklejam zdjęcie z konfiguracji routera: Za 5min wkleje log z netloga bo muszę wyłączyć wszystko. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 To jest D-Link? Ma podobne menu do DI-524. Jeśli tak, to zamień na inny model. One uwielbiają się psuć. DNS to po prostu błąd w dzienniku zdarzeń i należy go rozumieć jako "DNS nie działa bo Internetu nie ma i nie może rozpoznać nazwy". Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 D-Link Wireless 108G MIMO A skąd wiesz że to problem routera? Gdy miałem neostrade nie miałem problemów z takim rozłączaniem, nigdy. Gdy zmieniłem na netie, router od razu się zepsuł? WKlejam log z Net-Log: net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Wiesz... UPC było w stanie zdalnie zepsuć setki (jeśli nie więcej) modemów. Problem w tym, że D-Link to nie jest dobra firma. Jeśli większość routerów poradziłaby sobie z Marginem na poziomie 12 dB (jak tutaj), to nie znaczy, że ten też to uciągnie. Więc albo dalsze obniżanie pasma, albo wymiana na dobry sprzęt. Poprawy jednak nie gwarantuję. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 W takim razie jaki router powinienem kupić, gdzie go zamówić, jaka cena by wynosiła, jak go skonfigurować? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Najpierw bym zaczął od przekonania Netii, że chcesz jeszcze obniżyć. Jak zejdziesz do 16 dB na SNR Margin, to pomyślimy o nowym routerze. Jakie masz wymagania co do sieci i jakim budżetem dysponujesz? Oczywiście zakładam, że obecny jest poprawnie skonfigurowany. Możesz dać screeny z jego ustawień, to mogę sprawdzić. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jest dobrze skonfigurowany, co do wymagan to o co chodzi? No nie chcialbym zeby mi sie takr ozlaczalo, bo np jak gram w gry to przergrywam przez to. Budzetu raczej nie ma ale zeby nie za duzo. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Na przykład: http://allegro.pl/linksys-x2000-router-adsl2-wifi-n300-nowosc-i2168130410.html http://allegro.pl/linksys-wag160n-router-wifi-adsl-neostrada-mimo-i2123098295.html Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 ŻE CO 300 zł za router? za swoj dałem chyba max 150 bezprzewodowy?;o Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja bym D-Linka nawet za darmo nie wziął. Możesz wziąć tańszy Linksys WAG120N albo nawet Linksys WAG54GS (nie obsługuje 802.11n, ale tego właściwie nie potrzebujesz), ale tutaj nie gwarantuję Ci, że siła sygnału będzie bardzo dobra. Znaczy: pewnie i tak lepsza od tego, co posiadasz. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Na linksysie sie tak przejechałem żę więcej tego nie wezmę do ust..tak samo jak D-Linka. Generalnie polecam TP-Linka http://www.komputron..._TD_W8960N.html W necie pewnie urwiesz jeszcze z 50zł (sprawdź model na ceneo). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Cóż, polecam Linksys z trzech powodów: - jest oddziałem Cisco (przeznaczonym na rynek SO/HO), a ta firma produkuje naprawdę dobry sprzęt, - używałem przynajmniej kilkudziesięciu urządzeń Linksys i miałem problem tylko z jednym modelem w specyficznym zastosowaniu (https://supportforum.../thread/2064010) - firma ma bardzo dobrą opinię w sieci i większości znajomych adminów. TP-Link: nie miałem większej styczności z firmą, więc nie jestem w stanie obiektywnie ocenić. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Odział Cisco ale różnie bywa z jakością. Ja na WAG-ach się przejechałem nie tylko ja . Na ich kartach bezprzewodowych na RT61X też. TP-link sporo już tego miałem w łapkach i generalnie ludzie są zadowoleni jak działa to działać będzie i nie ma tak kosmicznych cen jak Linksys. Jak to mówią niech autor wybiera ) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Rozumiem. Ja "niestety" nie. Raz miałem przypadek resetującego się WAG120N, ale przyczyną było prawdopodobnie zwarcie w instalacji, które go uszkodziło. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Bardzo możliwe że trafiłem po prostu na wadliwą serie ) cóż jeden lubi brunetki a drugi blondynki ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi