MaciekM4a4 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam. Podczas pobierania Light Image Resizera ze stronki komputer świat, podpiął mi się adware, który uruchamia wyszukiwarkę V9 mimo że odznaczyłem pobieranie dodatków. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Podaj jeszcze dodatkowe skany na miejsca, których OTL nie jest w stanie przedstawić. 1. Wygeneruj log z SystemLook x64. W oknie wklej co podane niżej i klik w Look. :reg HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes /S HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes /S HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Clients\StartMenuInternet\FIREFOX.EXE\shell\open\command HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Clients\StartMenuInternet\Google Chrome\shell\open\command HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Clients\StartMenuInternet\IEXPLORE.EXE\shell\open\command 2. Wygeneruj log z AdwCleaner z opcji Search. Oba raporty proszę dołącz. . Odnośnik do komentarza
MaciekM4a4 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Proszę: SystemLook.txt AdwCleanerR1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 1. Rozpocznij od naturalnych deinstalacji. Przejdź do Panelu sterowania i odinstaluj: Facemoods Toolbar i V9 HomeTool. 2. Po wykonaniu prawidłowych deinstalacji w AdwCleaner uruchom opcję Delete. 3. Nowe logi do oceny: OTL z opcji Skanuj, AdwCleaner z opcji Search oraz SystemLook na podanych wcześniej warunkach. . Odnośnik do komentarza
MaciekM4a4 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Raporty AdwCleanerS1.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) Prosiłam o log z AdwCleaner z opcji Search już po wykonaniu akcji Delete.... Poza tym, nie dodałeś raportu z SystemLook zrobionego na te same warunki co poprzednio. Zedytuj swój post powyżej wstawiając brakujące logi. Ja zedytuję swój post mając komplet materiałów. Edytowane 27 Marca 2012 przez picasso 27.03.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi