soob Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam. Pisałem na tym forum już dwukrtonie jeśli dobrze pamiętam i zawsze dostałem pomoc więc zwracam się do was jeszcze raz Otóż mam od jakiegoś czasu problem z komputerer -- "muli" go, a na dodatek ostatnio kilkukrotnie sprawdzał mi dysk i usuwał jakieś katalogi (nie mam pojęcia o co mu chodziło). Mam Windows 7, 64-bit, 4GB RAM-u więc raczej Mozilla nie powinna go wieszać, a zdarza mu się niestety. Nie mam pojęcia co to może być Dołączam loga z OTL-a OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Logi nie wykazują aktywnej infekcji i to raczej nie będzie ten problem. Temat zmienia dział. Na początek zacznij od tego jak się zachowuje system na czystym rozruchu: KLIK. Niewykluczone, że coś do rzeczy może mieć tu też Avast dlatego na próbę można go odinstalować i sprawdzić. Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Odinstalowałem Avasta i zrobiłem czysty rozruch. Komputer faktycznie jakby mnie się wieszał, chociaż miał kilka takich "mini-zwiech" . Pytanie mam też: Czy możliwe, że dysk uległ uszkodzeniu? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Pytanie mam też: Czy możliwe, że dysk uległ uszkodzeniu? możliwe, ale z danymi które przedstawiłeś jeśli chcesz w pewnym sensie odpowiedzi to do wróżki. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Uzupełniając nieco wypowiedź Marka: wykonaj skan i spisz S.M.A.R.T.: https://www.fixitpc.pl/topic/141-mhdd-podstawowa-instrukcja-obslugi/ Podaj konfigurację sprzętową komputera, temperatury: https://www.fixitpc.pl/topic/155-zakladanie-tematu-jakie-informacje-podawac/ To tak na początek, żeby wiedzieć, czego się zaczepić. Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 1. Ten pierwszy program trzeba wypalać na płyte? Nie ma innej opcji, bo nie mam płyty teraz - dopiero jutro bd mógł zrobić 2. Którego programu mam użyć z tych click ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 1. Tak. 2. Na przykład HWiNFO Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 1. Zrobię w godzinach popołudniowych 2. http://www22.zippyshare.com/v/66360317/file.html Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam ponownie. Próbowałem zrobić tak jak kazaliście z tą płytą ale nie wiem czemu nie chce u mnie tak działać jak na obrazkach z waszego forum: Nie wiem co robię źle. Może od początku: Pobrałem ten program i wypaliłem na płytę --> click Ustawiłem Bootwanie na CD i po restarcie pokazały mi się takie dwie opcje (nie pamiętam co tam było napisane ale przy jednje było coś z support a przy drugiej without supprt). Wybrałem 1-szą i nie wykrywa mojego dysku, i to samo po wybraniu drugiej Ciągle pokazuje mi się takie coś: http://desmond.imageshack.us/Himg28/scaled.php?server=28&filename=suc40003.jpg&res=medium Proszę mi powiedzieć co robię źle Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie wiem co robisz zle, ale wiem jak mozesz zrobic. http://www.fixitpc.p...5263#entry55263 Startujesz z opcji Nr2. Odnośnik do komentarza
soob Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zadam jeszcze pytanie: którą komendę powinienem w końcu wybrać? Nie chcę zerować całego dysku ! btw. Nie ma programów działających pod Windows tego typu? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Post nr.5 wykonaj skan i spisz S.M.A.R.T SMART mozesz fotografnac (CALY nie polowe), a po SMART sam scan przez 2x F4 i z tym sie wstrzymaj do analizy SMART, a te mozesz wykonac innymi programami - o matko Bosko.Myslalem, ze lopatologiczny ten poradnik, ale chyba nie bardzo. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Myslalem, ze lopatologiczny ten poradnik, ale chyba nie bardzo. Marek - przepraszam, że w tym temacie. Dla tych co wiedzą - dla przypomnienia tak. Ale dla innych - zbyt dużo i szybko klikania. Pomyśl o wersji obrazkowej z poszczególnych etapów. Chyba tak będzie lepiej. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie nieee nie . Wieslaw jak za szybko, przeciez mozna zrobic pauze i przemyslec co widac. Obrazkowej , tak i przesle do Zoo tam jednoroczne szympansy po obiedzie odpala PC-ta , zeskanuja co trzeba i jeszcze wypala z tego film. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 I dostaną za niego Oscara. I dobrze jak komuś się uda. Popatrz na inne tutki (włącznie z tutkami picasso) - one są obrazkowe. Uważam, że to lepsza wersja. Oczywiście absolutnie nie umniejszam Twojego zaangażowania i chęci . To jest potrzebne jak sam wspomniałeś. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No patrze i widze (czytam) co drugi temat. Brak Gmer. Brak wycinki emulatora napedow. Brak Extras. Brak glowy bo zostala w innym pokoju, a rece juz pisaly. Brak wody. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Marek Tego nie zmienisz ani Ty ani nikt inny. Będzie coraz gorzej. I trzeba się z tym pogodzić. Zbyt wiele jest nowinek technicznych, które nie wymagają niczego od obsługanta, prawie same robią kawę i coraz łatwiej je wymienić na nowszy model niż je naprawiać. Jednak są również tacy, którzy nie mogą sobie na to pozwolić i to właśnie ci mają w większości problemy. Stary sprzęt, brak kasy na nowy i próby ratowania bo właśnie wchodzi on w etap śmierci technicznej związanej z czasem użytkowania. Wielu z nich nie interesowało się zgłębianiem wiedzy informatycznej bo sprzęt działał zgodnie z przeznaczeniem. Świadczą o tym wpisy w stylu: Komputer się nie uruchamia. Pomocy!!! Pomijam eksperymentatorów. Edytowane 28 Lutego 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi