Anonim3 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) SKoro posmarował to czemu nadal brzęczy, to mnie interesuje. bo tego się nie smaruje tylko wymienia na nowe ot co. Smarowanie to jest półśrodek na kończące się łożyska wentylatora, pomaga na chwilę potem zaś problem powraca, teraz jaśniej? Idź do tego sklepu i zażądaj powtarzam ZAŻĄDAJ wymiany na sprawną kartę wolną od wad, tyle w temacie. Puszka z rurką to może być powietrze sprężone WD40 czy inne udrażniające-smarujące płyny w aerozolu też posiadają rurkę do miejscowego aplikowania. Edytowane 6 Marca 2012 przez marekW Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Halo halo, a kto mi tu napisał że jak się posmaruje łożyska to będzie spokój na pare lat? karte mam dopiero rok i już do kosza ma iść? Raz uruchomiłem gre battlefield 3 na wysokich wymaganiach i już karta do wyrzucenia. amazing.. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Halo halo, a kto mi tu napisał że jak się posmaruje łożyska to będzie spokój na pare lat? na pewno nie ja, poza tym są różne wentylatory, ten referencyjny akurat mało się do regeneracji nadaje. Raz uruchomiłem gre battlefield 3 na wysokich wymaganiach i już karta do wyrzucenia. dostała po "garach" bo to dość wymagający tytuł, więc wentyl zapewne się rozkręcił na full. A czy karta do wyrzucenia? Jeśli cię stać na wyrzucanie i zakup nowej czemu nie, w każdym razie ja nic o wyrzucaniu nie pisałem, jeśli już to pisałem o reklamacji. EOT. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Misiu kolorowy ja Ci napisalem o przesmarowaniu wiatraka po Twoim poscie no ale slyszalem ze mozna to tez w domu zrobic, wiesz jak to jest oddac na gwarancje, w dzisiejszych czasach nie przezyje ci wiele ludzi bez kompa szczegolnie jak się uczysz czy coś..Chcialbym mieć to na etraz jak sie da Więc jak to rozkręcic i jaki olej tam dać? konrketna nazwa Konkretna nazwe oleju to Ci podam teraz. Olej do glowy. Co ci piszczy? Ustaliles ? Wiesz moze tak do konca czego teraz oczekujesz od nas? Rozebrales karte po tym jak olales gwarancje, a pan w serwisie wyslal Cie na drzewo? Jakie tam sa lozyska (slizgowe czy inne bo mysle, ze bardziej zaawansowane i jak pisze marekW nie smaruja sie tylko wymieniaja) i czy to napewno dzwieki lozyska? Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Oczekuje od was tego czemu jeden z wentylatorów karty graficznej nadal czasem brzęczy skoro został nasmarowany. Nie rozbierałem karty, a czyściłem ją tylko od kurzu sprężonym powietrzem i pędzelkiem. Nie olałem gwarancji, oddałem karte na gwarancje, gość mi to zrobił i powiedział że powinni być ok, interesuje mnie to czemu nadal brzęczy skoro łożyska zostały posmarowane? Dzwięk pochodzi z pod wiatraka, spod naklejki, dokładniej nie wiem bo chodzi o to że jak wentylator brzęczy a przycisne wiatrak lekko palcem na naklejce to przestaje wtedy brzęczeć. Jakie łożyska to nie wiem. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Możliwe że łożysko posmarował, ale wiatrak ma luzy osiowe, jest od dołu jak zamontujesz kartę i się opuszcza w dół możliwe że obciera gdzieś o obudowę i dla tego brzęczy, jak go dotykasz to lekko podnosisz do góry i wówczas nie obciera o obudowę. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Sprawdziłem jeszcze raz wiatrak i poczułem że w porównaniu do drugiego bardziej się "giba" rusza się na boki względem swojej osi. Nie wiem o czym może to świadczyć. Brzęczy teraz jak cholera, tak samo jak przed oddaniem na gwarancje.. Odnośnik do komentarza
karoles54 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Właśnie mam ten sam problem, przy mojej karcie wiatraczek również rusza się na boki względem swojej osi, a do tego chodzi masakrycznie głośno, przyprawia o ból głowy normalnie. Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Mam taki sam problem z brzęczeniem wiatraczka w karcie graficznej, ale już się do tego przyzwyczaiłem bo nie mam gwarancji. Ale faktycznie może to oznaczać jakieś większe problemy ?? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 poczułem że w porównaniu do drugiego bardziej się "giba" @fori to jaką Ty w końcu masz tą kartę, referetna czy autorską producenta karty? Wklej linka do strony producenta konkretnej karty albo podaj dokładną pełną nazwę. @Karoles i @Jagla - mamy zgadywać co to za karty? jeśli uważacie, że tak to pomyliliście fora, bardziej pomocne będzie forum wróżbiarskie. Odnośnik do komentarza
karoles54 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 @marekW u mnie jest napisane tylko Radeon X300, X550, X1050 series i nic więcej ;x Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Wklejam pełną nazwe karty graficznej, uwaga spisuje z oryginalnego pudełka. NVIDIA GEFORCE 1GB GDDRS GTX 465 1GB GDDR5 265 Bit 7.1 AUDIO New Generation Inclined Cooling Fan Ultra Durable VGA 2OZ PCV Japanese Solid Capacitor Tier 1 Samsung/Hynix memory Ferrite Core\Metal Choke Lower RDS(on) Mofset. Main Features: Powered by NVIDIA Geforce Gtx 465 GPU Supports the PCI-E 2.0, directX 11. Shader Model 5.0. Open GL 4.0 Features mini HDMI, dual link DVI-I*2 connectors Supports HDCP funciton Power supply system reqguirement Minimum 550w or greater system power supply (with a minimum 12V curret raiting of 38A) Two 6pin PCI EXPRESS Zdjęcie: Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Tak czy siak masz 36 m-cy gwarancji na kartę, oddaj do sklepu i powiedz, że chcesz wolną od wad, jakby się sprzedawca dalej upierał przy swoim postrasz go UOKiK, już kolejny raz to piszę i tym razem ostatni. Nie wiem nad czym tu się zastanawiać. EOT. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 a samemu sie nie da tego naprawić? bo jak oddam bede musial czekac z miesiac .. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 a samemu sie nie da tego naprawić? da się. Rozbierz całe chłodzenie karty na czynniki pierwsze (oddzielnie radiator i pokrywa z wentylatorami) dostań się jakoś do samych wentylatorów, ściągnij z osiek śmigiełka i nasmaruj łożyska (oliwką maszynową, olejem, lub specjalnym smarem łożyskowym do łożysk ślizgowych) poskładaj do kupy i będziesz miał na jakiś czas spokój. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Liczyłem że to mi na gwarancji zrobili, więc nie? Musieli coś posmarowac skoro czasem nie piszczy w ogóle. Dziwne to wszystko dla mnie. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 @forii - możesz się określić czego tak na prawdę chcesz, chcesz mieć sprawną kartę ale nie oddasz jej na gwarancje bo będziesz musiał długo czekać. Więc co zamierzasz, samemu naprawić i ewentualnie pozbyć się reszty gwarancji, czy może jednak lepiej ją oddać??? Ciekawe co jest na środku śmigiełek, czy lity plastik czy może naklejka z logiem Gigabyte z dostępem do łożyska, tak czy siak nawet jeśli jest to naklejka pod którą jest dostęp do łożyska, to zerwanie czy nawet najdelikatniejsze podważenie skutkuje śladem ingerencji, i wtedy jest co??? Kupa. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam, chciałem naprawić sam lecz nigdzie nie ma wiatraczka którego potrzebuje do wymiany w mojej karcie graficznej GTX 465 gigabyte. Sprzedawca nawet próbował dzwonić do gigabyte i nawet tam nie mają danego wiatraczka. Coś mi pozostało? Przecież nie wmontuje jakiś inny wiatraczek z innej karty graficznej. Co robić? Oddanie na gwarancje odpada więc pytam o inne opcje. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Co robić? Oddanie na gwarancje odpada więc pytam o inne opcje. Powtarzam ponownie - http://allegro.pl/arctic-cooling-accelero-twin-turbo-ii-cichy-pwm-i2496519958.html albo w ramach opcji, biorąc pod uwagę całokształt Twojej indolencji - połóż się teraz na cycki. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) sam sie poloz na cycki .... xd Edytowane 17 Lipca 2012 przez DawidS28 Wymoderowano. Za bluzganie dostajesz 24-godzinną blokadę pisania postów. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 @forii Nie wiem o co Ci chodzi bo nie widziałem Twojej odpowiedzi dla Bonifacego, ale to co Tobie zaoferował jest bardzo dobrą propozycją, wiatraka oryginalnego nie kupisz ale są w sprzedaży wiatraki tzw. tuningowe, czy do OC, ludzie wymieniają oryginalne wiatraki na bardziej wydajne, wiąże się to oczywiście z wyższym kosztem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi