wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 https://www.fixitpc.pl/topic/7078-jakie-kodeki-pod-windows-7/ po instalacji codek shark 007 info Używam WMP 32 i skorzystałem z powyższej porady dotyczącej konfiguracji paczki shark007. Zainstalowana tylko wersja 32. Efekt jest taki, że z www.youtube.com (tylko) nie pobierają się żadne pliki. Kółeczko się kręci, na routerze ledzik nie mruga i nic się nie dzieje. Z video.google.com - bez problemu. W hosts nie jest zablokowany youtube. Na drugim kompie (taki sam) z kodekami tylko ffdshow wszystko działa OK. Takie tematy to dla mnie czarna magia. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Reinstalowałeś Flasha dla przeglądarek? Proponuję wrócić do ffdshow. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Nazwa Shockwave Flash Object Wydawca Adobe Systems Incorporated Stan Włączone Data pliku 18 lutego 2012, 16:40 Wersja 10.2.152.32 Sharka mam 3.4.8 a jest nowsza wersja 3.5.1 zassałem i sprawdzę. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Myślałem, że to problem konfiguracji sharka007, a jednak chyba mam coś spieprzone tylko nie wiem od kiedy i co. Aktualnie odinstalowany shark. System po restarcie. Problem występuje nadal. Jesli temat w złym dziale to proszę o przeniesienie. Czy potrzebne są logi z OTL lub inne? Nie bardzo wiem jakie powinienem podać w takim temacie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 OTL byłby przydatny, bo tam są wylistowane wszystkie dodatki do przeglądatek? Chodzi o IE9? Jak w Mozilli Firefox (wiem, że kiedyś korzystałeś)? Reinstalowałeś także Adobe Flash Player? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Zaraz przeinstaluję Flasha. Zrobione - przeinstalowany Flash oraz ShockWave. Nadal kicha. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@divx.com/DivX Browser Plugin,version=1.0.0: C:\Program Files (x86)\DivX\DivX Plus Web Player\npdivx32.dll (DivX, LLC) FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@divx.com/DivX VOD Helper,version=1.0.0: C:\Program Files (x86)\DivX\DivX OVS Helper\npovshelper.dll (DivX, LLC.) + O2 - BHO: (DivX Plus Web Player HTML5 <video>) - {326E768D-4182-46FD-9C16-1449A49795F4} - C:\Program Files (x86)\DivX\DivX Plus Web Player\ie\DivXHTML5\DivXHTML5.dll (DivX, LLC) Mam wrażenie, że to się gryzie z Flashem. Jak na innych, niż IE, przeglądarkach? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Innych tradycyjnie nie używam. Jestem tradycjonalistą. Była aktualizacja DivX. Mam licencjonowany. Czy to co podajesz wyłączyć i gdzie? W IE czy w autoruns? DivX Plus Web Player HTML5 Mam wyłączony w IE. Wybacz ale temat multimedia a szczególnie kodeki, wtyczki itp, itd to dla mnie czarna magia. Zdecydowanie zbyt dużo tego i zbyt wiele konfiguracji. Nie ogarniam tego i chyba nie zmuszę się do zgłębiania tematu. Marzę o tutku łopatologicznym. Edytowane 25 Lutego 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ten pierwszy jest z Firefox, drugi z IE. Możesz wyłączyć z Narzędzia -> Zarządzaj dodatkami. Jeśli to nic nie pomoże, to raczej nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Edytowałem posta. W IE od zawsze wyłączony. Czy to może być problem z NIS? Chociaż nie wierzę bo na drugim kompie jest ten sam NIS i tam jutub działa. U mnie żaden filmik się nie pobiera. Edytowane 25 Lutego 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ok, ale byłbym wdzięczny, gdybyś sprawdził w FF. Chcę wykluczyć problemy z zewnętrznym oprogramowaniem, zmniejszając zakres podejrzeń do Internet Explorera. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Rzadko pobieram z youtube, a robie to za pomocą tej stronki http://www.keepvid.com/ a tu prosta instrukcja http://toin.pl/4491/jak-szybko-pobierac-z-wrzuty-oraz-youtube/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Dawid Odpaliłem IE x64 i też kicha. Zaraz sprawdzę na Portable FF. Belfegor Czy oglądanie filmów (bez pobierania i zapisu na dysku) wymaga dodatkowych dodatków? Ja chcę tylko obejrzeć kilka filmików z Kabaretami. EDYTA Na FF 7.0.1 Portable działa Jutub. Edytowane 25 Lutego 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 BelfegorCzy oglądanie filmów (bez pobierania i zapisu na dysku) wymaga dodatkowych dodatków? Ogladanie wymaga adobe flash player. Pobieranie jakowyś Downloaderów . Temat zatutułowałeś brak mozliwości pobierania. Podałem sposób, jak pobrać wybrany film bez instalacji dodatków. Bo rozumiem, że Jave też masz zainstalowaną? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Wiem o Flashu. Jest włączony - jest przeinstalowany (post #3). Temat zatutułowałeś brak mozliwości pobierania. Tak bo NIC się nie pobiera. W Temporary IE nic się nie pojawia z treścią. Powtórzę - w okienku Playera Jutuba kółeczko się kręci, pasek pobierania stoi w pozycji "0", aktywna ikonka Pause, Ledzik na routerze NE BLIKA. JAVA JRE 7. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Powtórzę - w okienku Playera Jutuba kółeczko się kręci, pasek pobierania stoi w pozycji "0", aktywna ikonka Pause, Ledzik na routerze NE BLIKA. Czyli nie możesz obejrzeć filmu, bo sie nie ładuje na IE. Moim zdaniem temat ma zły tytuł. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Moim zdaniem temat ma zły tytuł. Nie mogę obejrzeć filmu bo się nie pobiera. Czy temat ma błędny tytuł to kwestia interpretacji. Przepraszam. Dodatkowe info: Przy takim ustawieniu zachowanie IE jest identyczne. Pobieranie stoi w miejscu. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Te dwa pierwsze na screenie mają być włączone, jeśli chcesz oglądać filmy na YT. Java nie jest potrzebna do odtwarzania filmów na YouTube. Nie mam zainstalowanej Javy, filmiki na IE działają. Zresztą, wykorzystywanie jej do zwykłych multimediów byłoby wielkim lekceważeniem kwestii bezpieczeństwa przez Google (posiadacz YT). Jak wyglądają ustawienia w Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: Zaawansowane -> Multimedia? EDIT Możesz zastosować jeszcze Fix IE Utility: http://www.thewindowsclub.com/repair-internet-explorer-with-fix-ie-utility Inna metoda: Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: Zaawansowane -> Resetuj... Tylko to wyzeruje wszystkie ustawienia Internet Explorera. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Te dwa pierwsze na screenie mają być włączone, jeśli chcesz oglądać filmy na YT. Tak były włączone. Dla testu je wyłączyłem i tak jak pisałem w poprzednim poście niczego to nie zmienia!!!! Czy ja nie złapałem jakiegoś syfa pierwszy raz w życiu? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Instalowałeś jakieś skrypty to obsługi YouTube pod IE? Zazwyczaj wymaga to dodatków (np. Trixie albo IE7Pro), ale dla pewności wolę zapytać. Czy ja nie złapałem jakiegoś syfa pierwszy raz w życiu? Nie, nie sądzę. Chociaż... pytanie kontrolne: czy ping nie zabiera Ci dużo zasobów procesora? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Instalowałeś jakieś skrypty to obsługi YouTube pod IE? Zazwyczaj wymaga to dodatków (np. Trixie albo IE7Pro), ale dla pewności wolę zapytać. Nigdy. Nie, nie sądzę. Chociaż... pytanie kontrolne: czy ping nie zabiera Ci dużo zasobów procesora? 0 - 1 % . Dobrze. Robię reset IE. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 A Fix IE Utility sprawdzałeś? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Dawid Resetuję IE. Zedytuję posta. EDYTA Reset IE zadziałał. Nie wiem jaki był powód problemu. Od dawna nie grzebałem w ustawieniach. Różnica jest taka, że w teraz opcjach Zarządzanie Dodatkami IE nie występuje Formant ActiveX Adobe. Czy jest jakaś szansa na sprawdzenie co się zmieniło w ustawieniach IE - związanego z tym tematem? Temat do zamknięcia. Serdecznie dziękuję Dawidowi za zainteresowanie tematem. Edytowane 25 Lutego 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Tak poza konkursem. YouTube Video Downloader - sympatyczny i prosty programik do pobierania filmów z YouTube i nie tylko, info: http://programyzadarmo.net.pl/2012/02/11/novirusthanks-youtube-video-downloader Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 wieslaw531 moze miales ta opcje zaptaszkowana. Przy tym nie uruchomisz niczego z yt rowniez. http://imageshack.us/photo/my-images/687/wieslaw.jpg/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi