vinzz Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam Złapałem wirusa cycbot b. i nie potrafię sobie z nim poradzić. Również mój antywirus (Nod32 + aktualna baza wirusów) wykrywa dwa podejrzane procesy C\Users\vnz\AppData\Roaming\9C7E8\lvvm.exe C\Users\vnz\AppData\Roaming\6459C\4546D.exe i określa je jako Kryptki.ABHI koń trojański Na początku podczas włączania komputera nie pokazywał się pulpit tylko cały ekran robił się czarny i był na naim tylko kursor myszy. Pomogło ponowne uruchomienie procesu explorer.exe. Kolejnym dziwnym objawem jest to, że gdy otwieram dowolną przeglądarkę (u mnie FireFox) nie włącza się strona startowa i pisze "serwer Proxy nie odpowiada". Zamieszczam logi z OTL, dzięki za każdą pomoc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Według logów infekcja już w fazie szczątków. Dodatkowo ślady używania ComboFix bez potrzeby i to jeszcze pobieranego z serwisu alternatywnego a nie oryginalnego. Jak już pobierasz to z linków oryginalnych aby mieć pewność że program jest w najnowszej wersji. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Qoobox C:\ComboFix_www.INSTALKI.pl_ C:\Users\vnz\AppData\Roaming\9C7E8 C:\Users\vnz\AppData\Roaming\6459C :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Search bar"=- [HKEY_USERS\S-1-5-21-1892553798-4214925425-2047874512-1003\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
vinzz Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ok, zrobione. Załączam nowe logi. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Wygląda, że wszystko zostało usunięte także podsumuj czy jest w porządku. Na koniec użyj opcji Sprzątanie z OTL oraz opróżnij folder przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi