maliniak Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam. Jakąś dwie godzinki temu, podczas przeglądania internetu przy pomocy IE 8 otworzyła się jakaś (chyba) reklama w nowym oknie, odrazu Avast zareagował i pisało, że wykrył na tej stronie wirusa i że go zablokował ("czynność zablokowana"). Wirus to JS:ScriptIP-inf [Trj]. Pisze, że poziom zagrożenia wysoki. Chciałbym aby ktoś na wszelki wypadek rzucił okiem na logi z OTL. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 W logach nie widzę nic niepokojącego. Brak śladów, by cokolwiek się tu wykonało już po stronie systemu. Można założyć, że Avast skutecznie odciął źródło. Tylko drobne uwagi mam na temat zainstalowanego oprogramowania: zaktualizuj Internet Explorer (KLIK), sugeruję też rozważenie wymiany kalekiego GG7 pozbawionego szyfrowania na alternatywę taką jak WTW czy Miranda (KLIK). . Odnośnik do komentarza
maliniak Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Dzieki Biore się za aktualizacje. A GaduGadu całkiem wywale bo i tak go nie używam. Moim głównym kompunikatorem jest AQQ, a GG używałem tylko kilka razy jako drugi numer, teraz jest mi zbedny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi