DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Mówiłem Ci, które porty potrzebujesz. 20, 21, 51000 - 51100 (ustawione w FileZilli). Nie musiałeś otwierać wszystkich, wystawiasz się na niebezpieczeństwo w ten sposób. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Mówiłem Ci, które porty potrzebujesz. 20, 21, 51000 - 51100 (ustawione w FileZilli). Nie musiałeś otwierać wszystkich, wystawiasz się na niebezpieczeństwo w ten sposób. Tylko, że jak już wcześniej pisałem to próbowałem wszystkich tych ustawień, co mi podawałeś i nie tylko, nie działało. To znaczy, że ta reguła, którą utworzyłem przepuszcza wszystko tak jak by nie było zapory? Pobrałem już tego Comodo i jak go zainstaluje to też w nim trzeba będzie ustawiać te porty czy będzie pytał, co blokować a co przepuszczać? Pamiętam, że kiedyś zainstalowałem jeszcze na XP-ku jakiegoś firewalla to o wszystko pytał bez przerwy. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tak. Sytuacja jest prawie równoważna (nie licząc filtrowania pakietów wychodzących, ale to niewiele zmienia) do braku zapory. Comodo jest z tych, które się o wszystko pytają i to jest jego zaleta moim zdaniem. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tak. Sytuacja jest prawie równoważna (nie licząc filtrowania pakietów wychodzących, ale to niewiele zmienia) do braku zapory. Comodo jest z tych, które się o wszystko pytają i to jest jego zaleta moim zdaniem. Dobra spróbuje zainstalowac tego Comodo, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tylko wyłącz wtedy Zaporę systemu Windows. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tylko wyłącz wtedy Zaporę systemu Windows. Jak zaczęło się instalować to instalator chyba sam wyłączył zaporę systemową, bo taka informacja mi się pokazała i rzeczywiście jest wyłączona. Comodo popytał czy zezwolić na poszczególne programy, co otwierałem i żadnych reguł nie tworzyłem i mam nadzieję, że nie trzeba, bo nie wiem nawet jak to ugryźć. Ale najważniejsze, że działa ten serwer. Mam tylko jeszcze pytanie czy można odinstalować "COMODO GeekBuddy" i "Comodo Dragon", bo zainstalowały się razem nie informując o tym. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zainstalowałeś cały pakiet, więc będzie się o wszystko pytał. Możesz na razie spokojnie przepuszczać, jeśli coś nie jest podejrzane. Proponuję sprawdzać procesy w Google, jeśli nie masz pewności albo pytać na forum. GeekBuddy i Smoczka możesz odinstalować. Ilość komunikatów może być na początku denerwująca. Proponuję stosować "zapamiętaj wybraną opcję", program będzie uczył się na podstawie Twoich decyzji. bo zainstalowały się razem nie informując o tym. Na pierwszym ekranie pojawiającym się po rozpoczęciu instalacji jest możliwość wyłączenia tego. Aha, jeśli masz już cały pakiet Comodo, to możesz zrezygnować z innego oprogramowania antywirusowego. CIS jest dobry, a dwa się będą razem gryźć. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Zainstalowałeś cały pakiet, więc będzie się o wszystko pytał. Możesz na razie spokojnie przepuszczać, jeśli coś nie jest podejrzane. Proponuję sprawdzać procesy w Google, jeśli nie masz pewności albo pytać na forum. GeekBuddy i Smoczka możesz odinstalować. Ilość komunikatów może być na początku denerwująca. Proponuję stosować "zapamiętaj wybraną opcję", program będzie uczył się na podstawie Twoich decyzji. Zainstalowałem samą zaporę w wersji 5.9 ponieważ takową pobrałem, te 2 dodatki odinstalowane i na razie wszystko działa, a jeżeli chodzi o zapytania przez program to rzeczywiście jest tego trochę, chyba się przyzwyczaję. Na pierwszym ekranie pojawiającym się po rozpoczęciu instalacji jest możliwość wyłączenia tego. Nie było takiej możliwości, ani żadnej informacji W każdym bądź razie wszystko jak na razie działa, dzięki wielkie za czas poświęcony na niesienie pomocy i cierpliwość, czego nie widać na wielu innych forach, które przeglądałem. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ok, temat zamykam. Gdyby się coś działo, to napisz na PW. Wtedy ponownie otworzę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi