Pata Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam, Polecono mi, aby napisać tutaj, bo znajdę tu specjalistów od ratowania systemu. Sprawa wygląda następująco: 1) wczoraj komp zaczął mi wywalać mnóstwo okienek Symantec email proxy. 2) Zaczęłam działać. Na forum instalki pl wkleiłam logi z OTL-a i Gmera. 3) Dostałam instrukcję co robić dalej, tylko tu zaczął się problem... 4) W skrypcie do naprawy podano błędną ścieżkę....Windows jest zainstalowany na E, a w skrypcie podano błędną ścieżkę do C: 5) Po wykonaniu tegoż skryptu i kliknięciu OK nie mogę się zalogować. Wygląda to tak: Po wpisaniu hasła pojawiają się następujące komunikaty: trwa ładowanie ustawień osobistych, po czym następuje mignięcie pulpitu i komp zaczyna się jakby przeładowywać, ponownie widać panel logowania, przy użytkowniku pojawia się napis: trwa zamykanie ustawień sieciowych; po chwili napis zmienia się na: trwa zapisywanie ustawień sieciowych. Po chwili komendy znikają, po kliknięciu ponownie na ikonę użytkownika znów mogę wpisać hasło. I tak w kółko. Sytuacja ma miejsca zarówno przy próbie uruchomienia w trybie normalnym jak i awaryjnym... Całość, wraz z logami początkowymi znajduje się tutaj: http://forum.instalk...oxy-t24703.html Jednocześnie pytałam o ten temat na na forum gazety: http://forum.gazeta....mail_Proxy.html Bardzo proszę o pomoc, bo reinstalka Windy jest mi średnio na rękę.... :-( Pozdrawiam, Patrycja po przeprowadzeniu procedury z LiveCD mam log z OTL PE, link poniżej http://wklej.eu/inde...p?id=3a6bccacf1 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Z tego co widzę temat już tutaj nieaktualny w tej partii, psujki Userinit niesamodzielnie oprzytomniały i zaimportowały wpis korekcyjny z poziomu OTLPE ze skutkami "komp uruchomił się po tym normalnie. Zalogowałam się, poszło dalej" Prowadzenie pomocy w dwóch miejscach na raz mija się z celem w aktualnej fazie (konflikty instrukcji). Jeżeli będziesz potrzebować pomocy z mojej strony, będę wymagać bieżących logów. . Odnośnik do komentarza
Pata Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Większość rzeczy już mi z powrotem działa. Został jeszcze problem z firefoxem, który nie chce startować - ma domyślnie wpisane ręczne ustawienia proxy i nie chce mnie puszczać dalej. Dopiero po zmianie na "bez proxy" mogę dobić się do netu. Ale po zamknięciu firefoxa i kolejnym jego odpaleniu problem wraca i stytuacja wygląda jak na początku, czyli mam komunikat, że: "Serwer proxy odrzuca połączenia Firefox został skonfigurowany tak, by używał serwera proxy, który odmawia połączenia." Poczekam na odpowiedź co z tym robić na forum.instalki.pl, jeśli mi nie pomogą to będę pytać Ciebie dalej. Zostałaś mi przedstawiona jako spec od naprawiania rzeczy nienaprawialnych :-) bez konieczności reinstalowania Windy pozdrawiam, Patrycja Edytowane 25 Marca 2012 przez picasso 25.03.2012 - Temat uznaję za zamknięty. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi