Skocz do zawartości

Wyskakujące Okienka Symantec Email Proxy i dalsze problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Polecono mi, aby napisać tutaj, bo znajdę tu specjalistów od ratowania systemu.

Sprawa wygląda następująco:

1) wczoraj komp zaczął mi wywalać mnóstwo okienek Symantec email proxy.

2) Zaczęłam działać. Na forum instalki pl wkleiłam logi z OTL-a i Gmera.

3) Dostałam instrukcję co robić dalej, tylko tu zaczął się problem...

4) W skrypcie do naprawy podano błędną ścieżkę....Windows jest zainstalowany na E, a w skrypcie podano błędną ścieżkę do C:

5) Po wykonaniu tegoż skryptu i kliknięciu OK nie mogę się zalogować. Wygląda to tak:

Po wpisaniu hasła pojawiają się następujące komunikaty:

• trwa ładowanie ustawień osobistych, po czym następuje mignięcie pulpitu i komp zaczyna się jakby przeładowywać,
  • ponownie widać panel logowania, przy użytkowniku pojawia się napis: trwa zamykanie ustawień sieciowych;
  • po chwili napis zmienia się na: trwa zapisywanie ustawień sieciowych.

Po chwili komendy znikają, po kliknięciu ponownie na ikonę użytkownika znów mogę wpisać hasło. I tak w kółko.

Sytuacja ma miejsca zarówno przy próbie uruchomienia w trybie normalnym jak i awaryjnym...

Całość, wraz z logami początkowymi znajduje się tutaj: http://forum.instalk...oxy-t24703.html

Jednocześnie pytałam o ten temat na na forum gazety: http://forum.gazeta....mail_Proxy.html

Bardzo proszę o pomoc, bo reinstalka Windy jest mi średnio na rękę.... :-(

Pozdrawiam,

Patrycja

po przeprowadzeniu procedury z LiveCD mam log z OTL PE, link poniżej

http://wklej.eu/inde...p?id=3a6bccacf1

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Z tego co widzę temat już tutaj nieaktualny w tej partii, psujki Userinit niesamodzielnie oprzytomniały i zaimportowały wpis korekcyjny z poziomu OTLPE ze skutkami "komp uruchomił się po tym normalnie. Zalogowałam się, poszło dalej"

Prowadzenie pomocy w dwóch miejscach na raz mija się z celem w aktualnej fazie (konflikty instrukcji). Jeżeli będziesz potrzebować pomocy z mojej strony, będę wymagać bieżących logów.

.

Dzięki za odpowiedź.

Większość rzeczy już mi z powrotem działa. Został jeszcze problem z firefoxem, który nie chce startować - ma domyślnie wpisane ręczne ustawienia proxy i nie chce mnie puszczać dalej. Dopiero po zmianie na "bez proxy" mogę dobić się do netu. Ale po zamknięciu firefoxa i kolejnym jego odpaleniu problem wraca i stytuacja wygląda jak na początku, czyli mam komunikat, że:

"Serwer proxy odrzuca połączenia

Firefox został skonfigurowany tak, by używał serwera proxy, który odmawia połączenia."

Poczekam na odpowiedź co z tym robić na forum.instalki.pl, jeśli mi nie pomogą to będę pytać Ciebie dalej.

Zostałaś mi przedstawiona jako spec od naprawiania rzeczy nienaprawialnych :-) bez konieczności reinstalowania Windy :)

pozdrawiam,

Patrycja

Edytowane przez picasso
25.03.2012 - Temat uznaję za zamknięty. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...