OdGda Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam. Na początku przepraszam za bezsensowny tytuł - niestety w momencie, gdy wyświetlił się komunikat o zablokowanym zdarzeniu* (przez SpyBot S&D) zamknąłem przeglądarkę i odłączyłem internet, zakładając, że szczegóły zobaczę w logach - niestety/stety ani w logu Avasta, ani SpyBota nie ma wzmianki o zdarzeniu. Uruchomiłem skanowaniem MBAMem - nic nie znalazł. System działa bez zmian, więc pewnie fałszywy alarm - jednak będę z'obowiązany za profilaktyczne sprawdzenie logów. *)Jeśli to istotne, to zablokowany trojan pochodził ze strony J. Korwina-MIkke. OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 W logach brak śladów czynnej infekcji więc możesz być spokojny. Jedynie Avast u ciebie wymaga aktualizacji do najnowszej wersji KLIK. Odnośnik do komentarza
OdGda Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wielkie dzięki za sprawdzenie. Avasta właśnie ściągnąłem - i mam pytanie z gatunku głupich - czy muszę najpierw odinstalować poprzedniego narzędziem avasta, czy instalować na tę wersję? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ja polecam odinstalowanie poprzedniej wersji. Odnośnik do komentarza
OdGda Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ok - tak też uczynię. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi