picasso Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wyraziłam zgodę na publikowanie recenzji szeroko pojętego komercyjnego oprogramowania zabezpieczającego połączone z losowaniem legalnych darmowych licencji otrzymanych od producenta (w zamian za ową recenzję bądź przekład aplikacji). Uznałam to za atrakcyjną i pomocną (nie szukaj pirata = trojan) dla naszych użytkowników ofertę, wpisującą się w mój tok myślowy na temat rozdawania jakiś fajnych rzeczy. 1. Recenzentem będzie użytkownik bierni, z którym została omówiona wstępnie sprawa wyglądu i sposobu podania treści, tak by trzymało się to pożądanego charakteru. Recenzja aplikacji losowanej ma być składową opisu z galerią i autorskim komentarzem-smaczkiem, oraz dopuszczać komentarze użytkowników np. w kwestii konfiguracji aplikacji, jako że temat - mimo zakończenia losowania - ma utrzymać swój opisowy charakter i służyć pomocą długofalową. Miejsce recenzji: dział Oprogramowanie zabezpieczające. 2. By zapewnić uczciwość wyników: - Ekipa zarządzająca (administracja i moderacja) jest wykluczona z udziału. - Losowanie odbywać się będzie via random.org 3. Podstawą do wzięcia udziału w losowaniu jest określony staż na forum. Tzw. "ekspresowe rejestracje" tylko i wyłącznie w celu pozyskania licencji nie wchodzą w grę. W związku z tym, że forum jest obiektem raczkującym, na chwilę obecną za próg został uznany staż 3 tygodnie. W późniejszym czasokresie mogą zostać wprowadzone dodatkowe warunki ochronne przed nieuczciwymi "łowcami" i "kolekcjonerami", z towarzyszącym Regulaminem. 4. W zamiarze zjawisko ma mieć charakter cykliczny, powracać w pewnych odstępach czasowych. Częstotliwość nie może zostać jednoznacznie określona. Jest to zależne od dobrej woli producenta i nie zawsze można w sposób regularny jak w zegarku stawiać się z plikiem kluczy. Jeśli zanotuję jakieś poważne naruszenia, spory i inne tego typu akcenty, likwiduję system. . Odnośnik do komentarza
hubert Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 No proszę, same miłe niespodzianki w ostatnim czasie Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Bardzo dobry pomysł, bierni da rade Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 brawo! Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Cóż za cudowna wiadomość BTW.Bierni...pilnuj terminów na uczelni Odnośnik do komentarza
bierni Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 od siebie mogę jedynie dodać, że dziewicza recenzja z niespodzianką pojawi się na dniach. jeśli macie jakieś szczególne życzenia odnośnie licencji to czekam na wasze sugestie. btw - terminy na karku Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Bierniula...ja mam "szczególne życzenie"...nasz kuzyn zachwala KIS-a 2011...więc zakręć się koło Kaspra..potestujemy sobie Odnośnik do komentarza
bierni Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Jutro wieczorem pierwsza recenzja + informacja o szczegółach losowania. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jutro wieczorem pierwsza recenzja + informacja o szczegółach losowania. Tak na prawdę, to jutra niema ale czy kiedykolwiek Bierni nastąpi Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Tak na prawdę, to jutra niema ale czy kiedykolwiek Bierni nastąpi Jura, ale to się odnosiło do OSSS Odnośnik do komentarza
Mysza Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) moje uwagi - do rozważenia W temacie losowania licencji na oprogramowanie zabezpieczające po wyznaczeniu ogólnych zasad, czyli : - Recenzent i przeprowadzający losowanie - Użytkownik Bierni - Miejsce - Dział "Oprogramowanie zabezpieczające" - Uczestnicy - Użytkownicy z minimum 3-tygodniowym stażem na forum ( z wyłączeniem Administratorów i Moderatorów) brakuje (JAK DLA MNIE ) doprecyzowania szczegółów w momencie, gdy to wchodzi w życie - czyli czegoś na kształt REGULAMINU UCZESTNIKA LOTERII Taki MINI - REGULAMIN określający jasno zasady co, jak, gdzie i kiedy - powinien się znaleźć na wstępie tematu przyklejonego - Darmowe licencje na oprogramowanie AV KLIK Powyższy temat powinien być (moim zdaniem) również miejscem, gdzie będzie można prześledzić całość na temat loterii, czyli : - powinien zawierać zapowiedzi kolejnych loterii ( z terminem zgłaszania uczestnictwa) i linki to tematów odnośnie poszczególnych programów - powinien być miejscem, gdzie można zgłaszać swoje uwagi, propozycje innych programów itp... Natomiast TEMATY dotyczące poszczególnych PROGRAMÓW i losowań ( z każdorazowym linkiem z tematu przyklejonego/głównego - lub przyklejeniem również tych tematów ) są, jak rozumiem, miejscem na: - Recenzję i opis programu - komentarze Użytkowników - zgłoszenia chęci uczestnictwa w tym konkretnym losowaniu - przedstawieniu listy Zwycięzców loterii brakuje mi tu tylko takiego małego podsumowania co do przebiegu losowania - czyli, w jednym poście podsumowanie, ilu i którzy Uczestnicy ostatecznie wzięli udział w losowaniu, a dopiero potem - lista Zwycięzców Jak dla mnie na ten moment trzeba się trochę naszukać, by ogarnąć całość, co się w temacie zadziało i dzieje, co z oprogramowania zostało zaproponowane/opisane, kto się zgłosił do losowania, kogo wylosowano ... temat licencji jest w kawałkach - trochę tu, trochę tam , same recenzje giną między innymi tematami z oprogramowania zabezpieczającego... Zbierając wszystko - mam nadzieję, że niczego nie przeoczyłam - były do tej pory zamieszczone dwie recenzje i trzy losowania : Hitman Pro 3 - 28.08.2010 KLIK OSSS - 06.07.2010 KLIK DefenseWall (bez recenzji) - 15.10.2010 KLIK A tak w ogóle to jestem zaskoczona małym zainteresowaniem Użytkowników tematem - bo skoro na 859 Użytkowników forum do losowania zgłasza się góra 10 Osób ( mogę się mylić) - to może nie wszyscy zauważyli, że losowania już się rozpoczęły ? Propozycja takiego krótkiego REGULAMINU/ZASAD - UCZESTNIKA LOTERII : 1) wymagany staż na forum - 3 tygodnie 2) sposób zgłaszania się do LOTERII - zgłoszenie uczestnictwa należy zamieścić bezpośrednio w temacie zawierającym RECENZJĘ/OPIS konkretnego PROGRAMU ( dopuszcza się również PW i e-mail ) 3) termin nadsyłania zgłoszeń - każdorazowo określony w temacie dotyczącym konkretnego programu i losowania 4) ogłoszenie zwycięzców - j.w. 5) informacja o kolejnym losowaniu - każdorazowo informacja i link w temacie głównym ( przyklejonym) oraz dodanie NOWEGO TEMATU dla konkretnego programu 6) uwagi, sugestie itp... nie związane z opisywanym programem - należy zamieszczać w temacie głównym (przyklejonym ) Edytowane 17 Października 2010 przez mycha69 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Zastanawia mnie tylko intensywna aktywność @Bierniego w tym temacie (do wiosny jeszcze daleko a do marca tym bardziej). W dziale tematycznym nie miał czasu bo odrabiał lekcje. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Wiesławie, trafiłeś w sedno. Ostatni post bierniego dot. licencji pojawił się prawie trzy tygodnie temu i zawiera przemyślenia o potrzebach fizjologicznych, a widać, że została co najmniej jedna (por. przyklejony w Oprogramowaniu zabezpieczającym). Potrafię zrozumieć, że ktoś nie ma czasu i jest wtedy faktycznie mniej aktywny, a nie lata po off-topach. Siedzę tutaj, bo w "moich" działach sucho i nie mam co robić, natomiast podstawowa zasada: nie zaniedbywać userów (dot. się tylko modów). Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Dodam tylko taki wpis w poście #50. chciałbym powiedzieć, że się wzruszyłem... ale nie potrafię kłamać. Odnośnik do komentarza
bierni Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Szanowny Panie Wiesławie - you steal my shit! poza tym mój dział też zarasta pajęczyną Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 poza tym mój dział też zarasta pajęczyną <_>Tak, wiem, ale po pierwsze nie jesteś modem, więc nie od Ciebie to zależy i nie ma Cię o co winić, a po drugie sam zaproponowałeś losowanie licencji. [Po wyjaśnieniu posty na przeniesienie/skasowanie] Odnośnik do komentarza
Astaroth Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Panowie panowie. Powinniście się zająć jakąś owocną pracą Kłótnie powinny minąć, a i na wyniki można będzie liczyć Odnośnik do komentarza
bierni Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) przecież nikt się tu nie kłóci a do pracy się niedługo zabieramy przy czym należy zaznaczyć, że "niedługo" jest bardzo względnym pojęciem Edytowane 21 Listopada 2010 przez DawidS28 Wydzielam, zamykam, rozwiązane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi