Grigory Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Chciał bym dowiedzieć się jak zrobić kopię...ale nie wiem jaką. Zainstalowaną mam kartę telewizyjną WinFast PVR i chcę zrobić kopię na wszelki wypadek. Jeżeli chodzi mi o ten program to jakich elementów muszę zrobić kopię, sterowników ? Może rejestru ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Najlepiej całego systemu. Nie wiemy, jakie dokładnie zmiany zaszły w konfiguracji. Polecam darmowy Macrium Reflect. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 DawidS28, coś po polsku wartego ? Kopia systemu jest przeważnie sporych rozmiarów, trenował może ktoś zrobić kopię na 2, 3 płytach DVD. Da się tak ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kopia systemu wg mnie jest dyskusyjna. Za tydzień system będzie inny. Jeżeli masz płytkę ze sterami do karty to ewentualnie zrób jej kopię. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kopia systemu wg mnie jest dyskusyjna. Za tydzień system będzie inny. Ja też tak uważam, ale jeśli użytkownik pyta, co będzie najlepszym zabezpieczeniem, to najczęściej odpowiedź brzmi: pełny backup. Oczywiście łatwiej wgrać nowe sterowniki, jeśli coś pójdzie nie tak, ale ja co tydzień robię kopię zapasową partycji systemowej na zewnętrznym HDD i potem nadpisuję to nową kopią. Coś polskiego: nawet nie podałeś co to za system. Vista/7 mają wbudowane narzędzie do backupu, oczywiście spolszczone. Kopia jest dosyć mała, nie obejmuje chociażby punktów przywracania i - chyba - kosza. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Czasem jest tak, że samemu coś można pochrzanić w sterownikach, ustawieniach, coś się złapię, jakieś błędy się pokażą. Wcześniej na poprzednim Xp programy instalowały się ładnie, po np formacie na innym Xp coś tam nie pasowało, lub w razie kłopotów rano na drugi dzień oczy czerwone, pieką, piasek pod powiekami. Sami wiecie. Dla kilku programów zainstalowałem Xp na part D, obok 7 C. Rozchodziło mi się o Xp i w tym dziale piszę . Na 7 też będę stosować. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mogę śmiało polecić Paragon Drive Backup 9 Free...mam na 2 komputerach z XP. Opis był już na forum https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/360-drive-backup-90-free-edition-wersja-polska/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi