karoles54 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam, niedawno pisałem tutaj w temacie "Mój komputer bardzo wolno chodzi" , poradziliście żeby kupić nowy radiator, oczywiście kupiłem też zasilacz, mniej więcej podaliście jaki kupić i taki kupiłem: http://allegro.pl/oryginalny-fortron-400w-atx-pfc-noise-killer-i2046040376.html No i po podpięciu zasilacza, wszystko super, chcę włączyć komputer na drugi dzień, a tu tylko przez sekundę diody migają i gaśnie. Jak wsadziłem stary zasilacz, który służy mi już kilka dobrych lat, komputer działa normalnie. Po odczekaniu jednego dnia, znowu podpiąłem nowy zasilacz, ale co 5-10 minut się resetował komputer, później gasł na dobre, teraz potrafi działać cały dzień, ale niestety nie mogę włączyć komputera na drugi dzień. Ten zasilacz został mi polecony przez osoby na tym forum, a ja wierzę w doświadczenie tych tutaj osobników, dlatego zwracam się z prośbą. Czy to może być jakiś wadliwy egzemplarz czy może coś nie tak w komputerze? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Czy zwróciłeś uwagę na info w aukcji : STAN - Zasilacz po demontażu!!! Zasilacz używany i nie wiadomo w jakim stanie. Nawet pewnie gwarancji brak. Wg mnie do ewentualnej reklamacji. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 W linku który dał karoles jest napisane że jest miesięczna gwarancja. Trzeba go odesłać na naprawę gwarancyjną (czy wymianę) bo wszystko wskazuje że po prostu to był wadliwy egzemplarz. Odnośnik do komentarza
karoles54 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Ok to go poprostu odeśle . Ale pisze tam ze one sa deemontowane z nowych komputerow Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Nigdy nie wierz we wszystko, co piszą. Szczególnie w mediach i na Allegro. Odnośnik do komentarza
karoles54 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Ok . Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Ok to go poprostu odeśle . Ale pisze tam ze one sa deemontowane z nowych komputerow W tym przypadku jest napisane że jest używany, mają również demontowane z komputerów nieużywanych więc jest traktowany jak nowy i jest to podane w aukcji i dają na nie 12 miesięcy gwarancji. Sam kupowałem u nich takiego Fortrona niby nowego, na razie nie ma z nim problemów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi