DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Czesc moim problemem jest UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME 0xc000006 czy jakos tak i konsola odzyskiwania ktora sie nie otwiera mam ja od picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po pierwsze: jaka akcja była ostatnią przed wystąpieniem problemu? Po drugie: co to znaczy "konsola się nie otwiera"? Opisz dokładnie co się dzieje podczas startu z płytki. Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Spieszac sie do kolegi wylaczylem komputer przyciskiem power tzn przytrzymujac go /w swoim poradniku mowilas ze otworzy sie po restarcie konsola odzyskiwania i sie nie otwiera musze cos cisnac czy jak?? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Nadal nie opisałeś co widzisz po starcie komputera z płytką Konsoli w napędzie, czy to znaczy że płyta jest zupełnie ignorowana i od razu ładuje się dysk twardy? By płytka z Konsolą startowała, start CD-ROM musi mieć priorytet przed startem dysku twardego. Czyli w BIOS należy ustawić kolejność urządzeń bootujących. W BIOS szukaj opcji podobnie brzmiącej do haseł "Boot Sequence", "Boot Order", "1st, 2nd Boot Device ...". O ile nie ma tu oczywiście dysku SATA. Płytka z Konsolą nie zobaczy dysku, gdyż nie zawiera potrzebnych sterowników. . Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po starcie komputera moge wybrac tryb awaryjny , tryb awaryjny z obsulga sieci ,tryb awaryjny z wierszem polecenia,Ostatnia dzialajca konfiguracja i uruchom windows . Lecz gdy wybieram jakis tryb lub te inne to laduje mi normalnie jakby startowal system lecz po chwili ladowania sie resetuje i znowu te rozne napisy wyskakuja i tak co chwila Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 To jest menu startowe Windows, czyli już bootuje dysk twardy. To co powiedziałam nadal aktualne: wejdź do BIOS, wyszukaj opcję kolejności urządzeń startowych i przesuń CD-ROM na pozycję numer jeden (o ile nie jest tak już ustawione) i zapisz zmiany. Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Pheonix - AwardBIOES CMOS Setup Utility to jest bios?? bo ja tam nic edytowac nie moge Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Wyrażaj się precyzyjnie, co to znaczy "nie mogę nic edytować"? Nawigacja odbywa się za pomocą strzałek z klawiatury i ENTER. Wzornik: KLIK. Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Wszystko ladnie wchodze w to co mam lecz nie moge na nic najechac jakbym mial to zablokowanee Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Mowa o strzałkach z klawiatury? Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 tak na 1 stronie jeszcze moge sterowac ale juz na tych innych nie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Czyli klawiatura działa. Czy tam jest podana jakaś legenda nawigacyjna klawiatury? Czy próbowałeś po kolei wszystkich strzałek góra / dół / boczne? Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 moze zresetuje bios co?? czy nie uda sie?? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Mam wrażenie, że to kwestia tylko błędnej nawigacji z klawiatury ... ale możesz zresetować BIOS do ustawień domyślnych i zobaczymy co z tego wyniknie. Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Przez walonego kompa spac nie pujde i musze czekac jeszcze 15 minut Odnośnik do komentarza
DANY Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jezeli ustawiam Cd rom to plytka musi byc CD?? Gdy juz chce save dac to blokuje mi klawe Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Czy masz możliwość podpięcia innej klawiatury, by wykluczyć tu problem z klawiaturą jako taką? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi