Traxter Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Win 7 wyświetla w oknie Komputer wszystkie dyski / partycje wraz z ilością wykorzystanego miejsca. Ustawiając widok Kafelki wyświetla się dodatkowo graficzny słupek. Po wykorzystaniu 90% miejsca kolor zmienia się z niebieskiego na czerwony. Chciałbym, aby kolor pozostał cały czas niebieski, nawet gdy na dysku jest mniej niż 10% miejsca. Można to jakoś zedytować? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie znam żadnej polubownej metody zapobiegania czerwonemu paskowi ... Taka akcja to prawdopodobnie już kierunek na oszukańczą modyfikację zasobów C:\Windows\Resources\Themes\Aero\aero.msstyles i któregoś z numerów w IMAGE (KLIK). Co innego gdybyś chciał te mierniki usunąć całkowicie z widoku kafelkowego, to wykonalne na zasadzie edycji rejestru. . Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Widzę, że ciężko będzie to zmienić. Próbowałem też z wpisem DiskSpaceThreshold w usłudze Serwer (..LanmanServer\Parameters), ustawiając na 0 ale to nic nie daje, podobnie jak NoLowDiskSpaceChecks o wartości 1. To może podaj jak całkowicie usunąć ten pasek, zobaczę jak to będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Próbowałem też z wpisem DiskSpaceThreshold w usłudze Serwer (..LanmanServer\Parameters), ustawiając na 0 ale to nic nie daje, podobnie jak NoLowDiskSpaceChecks o wartości 1. Pierwsze to nie ta bajka (to logowanie zdarzenia w Dzienniku), drugie likwiduje tylko ostrzeżeniową informację w obszarze powiadomień ... To może podaj jak całkowicie usunąć ten pasek, zobaczę jak to będzie wyglądać. Tu wystarczy zmanipulować atrybuty informacyjne dla widoku kafelki. W kluczu: HKEY_CLASSES_ROOT\Drive W wartości TileInfo wycinasz to: prop:*System.PercentFull;System.Computer.DecoratedFreeSpace;System.Volume.FileSystem Efekt natychmiastowy. Wystarczy ponownie otworzyć okno: Ujawniony w nowych proporcjach podpis "NTFS" też możliwy do usunięcia poprzez wycięcie System.Volume.FileSystem. EDIT: A jeżeli po podświetleniu dysku ma zniknąć i pasek miejsca ze spodu okna, to należy zedytować analogicznie wartość PreviewDetails. . Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Próbuję zmodyfikować plik aero.msstyles w Resources Hacker. Doszedłem do tego, że za czerwony kolor odpowiada obrazek 657, za niebieski 659. Wyekstraktowałem niebieski obrazek i podmieniłem nim ten czerwony. Zapisałem cały styl i podmieniłem oryginalny. Sprawa z kolorem była by niby załatwiona, ale coś musi być nie tak, ponieważ automatycznie włącza się klasyczna kompozycja i nie mogę zmienić na Podstawową / Aero. Jak by co to mam kopie oryginalnego pliku stylu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Próbuję zmodyfikować plik aero.msstyles w Resources Hacker. Doszedłem do tego, że za czerwony kolor odpowiada obrazek 657, za niebieski 659. Owszem, tam jest czerwony. Lecz ten pasek nie wygląda na ekskluzywny dla mierników dysków. Jest w systemie więcej pasków postępu, które uzyskują czerwony kolor dla sygnalizacji określonych błędów. Pierwszy z brzegu przykład to błąd transferów: KLIK. Rzecz jasna, jeśli nie zależy Ci na nadwyżkowych modyfikacjach, to sprawa może być w taki sposób "rozwiązana". Sprawa z kolorem była by niby załatwiona, ale coś musi być nie tak, ponieważ automatycznie włącza się klasyczna kompozycja i nie mogę zmienić na Podstawową / Aero. Jak by co to mam kopie oryginalnego pliku stylu. Przywróć oryginał, zrób replikę Aero pod dowolną testową nazwą i tam ulokuj modyfikację, domontuj UxStyle Core i sprawdź czy modyfikowana kopia Aero się utrzyma. . Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Cel osiągnięty, zmodyfikowana kopia Aero działa po zainstalowaniu UxStyle Core, włączają się kompozycje Aero, wszystkie paski są teraz na niebiesko, nawet jak dysk jest w pełni zapełniony - czerwony kolor mnie irytował. Bez paska mi nie podeszło. Owszem, tam jest czerwony. Lecz ten pasek nie wygląda na ekskluzywny dla mierników dysków. Też mi się wydaje jakiś taki mniejszy i węższy, ale jeżeli teraz jest wszystko na niebiesko to chyba chodzi o ten obrazek. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Też mi się wydaje jakiś taki mniejszy i węższy, ale jeżeli teraz jest wszystko na niebiesko to chyba chodzi o ten obrazek. Miałam na myśli, że wymiana tego obrazka owocuje zmianą koloru wszystkich czerwonych pasków postępu (czyli miejsca dysku i innych). Nie ma elementu, który jest indywidualny tylko dla jednego paska. Skoro temat ukończony, zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi