ObawiamSie Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam ,dziś przy defragmentacji dysków zawiesił mi się komputer i ukazała się na niebieskim tle taka informacja "Pojawił się problem i system windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeżeli po raz pierwszym widzisz ekran błędu stop, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki:" Na końcu było napisane " zrzucanie pamięci fizycznej". Niestety nie pamiętam dokładnie co tam było. Czym to jest spowodowane ? Dawno mi się tak nie działo,od ponad 7 miesięcy tego nie widywałem,co się dzieje ? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Punkt 5 z tego tematu: KLIK czyli pokaż najnowszy zrzut pamięci. Temat w złym dziale, przenoszę. Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Więc tak,pobrałem program BlueScreenView. Nie wiem czy dobrze to zrobiłem i czy to jest to o co mnie poproszono. Tylko nie wiem czemu tam jest data 11.02 ,raport ten wyskoczył mi dnia 17.02. Debug.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Tylko nie wiem czemu tam jest data 11.02 ,raport ten wyskoczył mi dnia 17.02. To oznacza dokładnie to: plik z innego okresu i nie może być brany za odnośnik analizy. Skoro nie ma pliku DMP dopasowanego datą do najnowszego BSOD, to i nie można stwierdzić o co chodziło. Może to był jakiś przypadkowy BSOD i nie jest powtarzalny. Obserwuj pracę systemu i daj znać. . Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Dobrze,będę obserwować. Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam ponownie.Czy mógłby ktoś mi sprawdzić logi ? Po wykonaniu skanu w logach nie podobają mi się te opisy i chciałbym się dowiedzieć czy wszystko jest dobrze od osoby,która zna się na tym. extras.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 ObawiamSie, temat doklejam do poprzedniego z BSOD ... Logi były co dopiero sprawdzane i nie ma tu żadnych nowych danych zmieniających poprzednią diagnozę. O cóż Ci chodzi z "nie podobają mi się te opisy"? Jakie, gdzie? Chyba nie masz na myśli ... tego: O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not foundO4 - HKLM..\Run: [userFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -u File not found Standardowy element Windows ujawniany przy wystąpieniu krytycznych błędów. Doświadczyłeś BSOD, toteż Windows uruchomił własny system raportowania błędów. Najedź sobie myszką na plik C:\WINDOWS\system32\dumprep.exe i popatrz na opis jaki się wyświetla (Windows Error Dump Reporting Tool)... Obecność wpisów typu KernelFaultCheck jest związana z tą konfiguracją: Start > Uruchom > sysdm.pl, w karcie Zaawansowane > Uruchamianie i odzyskiwanie > ustęp "Zapisywanie informacji o debugowaniu". Jeżeli ustawione na "Brak", wpis się nie tworzy, ale również nie tworzą się pliki DMP służące pomocą przy analityce BSOD. . Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Witam,od wczoraj odczuwam że zaczął mi się mocno zacinać komputer,jego praca jest wolniejsza,da się to odczuć niestety.Mógłby ktoś mi sprawdzić logi ? Sam się na tym nie znam.. OTL.Txt Extras.Txt Edytowane 29 Lutego 2012 przez picasso Tematy sklejam. Proszę kontunuuj temat w jednym. //picasso Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) W logach nic nie ma. Poza tym nie tak dawno miałeś je sprawdzane i nic się tu nie zmieniło od ostatniego razu. Dodam tylko, ze nie dokończyłeś swojego poprzedniego tematu: KLIK Co do spowolnienia sprawdź czy problem występuje na czystym rozruchu: KLIK. Edytowane 29 Lutego 2012 przez picasso Tematy sklejone. //picasso Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Miałem obserwować pracę systemu i znów wyskoczył ten Blue Screen,czekałem prawie pół godziny aby zrzucił pamięć fizyczną,ale nic się nie działo więc zrestartowałem komputer ręcznie,nie wiem czy dobrze zrobiłem. Odnośnik do komentarza
ObawiamSie Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Więc tak,kazano mi dać nowy raport,lecz ciągle jest tylko ten jeden. Wyskakuje mi średnio jeden dziennie BSOD i nic się nie zmienia w programie BlueScreenView . Jest jeden ten sam raport.Co mam robić ? Raport.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi