Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Bardzo proszę o pomoc w otwarciu portu. Otóż w utorencie jeśli chodzi o sieć piszę iż port jest zamknięty, wciąż możesz pobierać. Gdy wyłączę zaporę wszystko jest ok. Utorrent jest dodany do zaufanych aplikacji lecz to nie wystarcza :/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj. Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego. Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Comodo -> Zapora -> Reguły zabezpieczeń sieci -> Reguły aplikacji -> Dodaj. Wrzucasz ścieżkę do utorrent.exe Użyj własnej reguły, na dole Dodaj i ustawiasz zezwól, TCP lub UDP, w obie strony. Potem w zakładkach dowolne adresy (docelowy i źródłowy), dowolny port źródłowy i wybrany przez Ciebie numer portu docelowego. Nadal to samo, port zamknięty. Wszystko zrobione według instrukcji Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A nie losuje Ci portu czasem? Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A nie losuje Ci portu czasem? nie, port nie jest wybierano losowo. Mogę przesłać screeny jeśli pomogą. konfiguracja ustawiona według: http://forums.comodo.com/polski-polish/optymalna-konfiguracja-comodo-internet-security-premium-t60227.0.html Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nadal to samo, port zamknięty. Wszystko zrobione według instrukcji W czym problem? U mnie są takie ustawienia Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 W czym problem? U mnie są takie ustawienia Gdy dasz w utorrent - opcje kreator ustawien odznaczysz lokazlizacje i po kliknięciu "uruchom test" masz na zielono? Moje ustawienia comodo sa brane z tego linka: http://forums.comodo...m-t60227.0.html Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Gdy dasz w utorrent - opcje kreator ustawien odznaczysz lokazlizacje i po kliknięciu "uruchom test" masz na zielono? Krótko -tak Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Krótko -tak to u mnie blokuje comodo :/ po wyłączeniu go, test trwa może 2 sek. i jest na zielono . A gdy włącze comodo firewall, test trwa nieco dłużej i wywala błąd o zablokowanym porcie ;/ gdzieś jeszcze w ustawieniach zapory można coś zmienić? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Moje Różnice w ustawieniu Comodo - nie wiem czy to ma wpływ Ustawienia ogólne - mam odptaszkowane "włącz filtrowanie IPv6" oraz "Automatycznie wykrywaj sieci prywatne" Zaawansowane -wszystko odptaszkowane a w regułach zabezpieczeń sieci dla utorrent zezwól TCP lub UDP w obu kierunkach port źródłowy i docelowy jest dowolny to wszystko Odnośnik do komentarza
Tomasz0101 Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Kreator ukrywania portów rozwiązał problem, dzięki wszystkim za włączenie się do tematu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi