raff Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Używam notebook Samsunga (w domu z zewnętrzną kalwiaturem i "normalnym" monitorem) i przy okazji rozwiązywania "problemu" z antywirusem, zajrzałem do zainstalowanych programów i... wydaje mi się, że trochę z tego czym producent mnie uszczęśliwił mógłbym wyrzucić. Ale pytanie - co? i czy nie zaburzymy mi to pracy komputera? Poniżej lista moich wątpliwości (które wynikają przede wszystkim z tego, że nie wiem do czego dany program służy i na ile jest on potrzebny?) Easy Display Manager Easy Network Manager Easy Resolution Manager Easy SpeedUp Manager Easy Battery Manager Samsung Recovery Solution Samsung Support Center Samsung Update Plus Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Poniżej lista moich wątpliwości (które wynikają przede wszystkim z tego, że nie wiem do czego dany program służy i na ile jest on potrzebny?) Poszukaj w supporcie Samsunga opisów narzędzi, co ułatwi Ci podjęcie decyzji co z tym zrobić. Tu przykładowe opisy dla pierwszego z brzegu modelu: KLIK. Żadna z tych aplikacji nie wygląda na kluczową (choć poziom przydatności różny), ale być może są funkcje, których używasz i usunięcie oprogramowania będzie zaskoczeniem. A jeśli masz zamiar polegać na firmowych kopiach zapasowych, to "Samsung Recovery Solution" zostaw. Tak poza tym to w logach z poprzedniego tematu nie wygląda na to, że start jest upakowany wpisami tych aplikacji. Widzę w procesach zaledwie: PRC - [2010/06/08 08:39:00 | 000,847,360 | ---- | M] (Samsung Electronics Co., Ltd.) -- C:\Program Files\Samsung\Easy Display Manager\dmhkcore.exePRC - [2010/01/19 03:34:48 | 002,201,192 | ---- | M] (SEC) -- C:\Program Files\Samsung\Samsung Recovery Solution 4\WCScheduler.exePRC - [2009/10/26 12:53:14 | 000,091,136 | ---- | M] (SAMSUNG Electronics) -- C:\Program Files\Samsung\Samsung Support Center\SSCKbdHk.exeMOD - [2006/08/12 04:48:40 | 000,049,152 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Samsung\Easy Display Manager\HookDllPS2.dll . Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Tu: http://www.softpedia.com/progMoreBy/Publisher-Samsung-Electronics-Co-Ltd-17016.html masz full listę narzędzi Samsung'a, którymi można uszczęśliwić posiadacza sprzętu tej firmy. Krótki opis wraz z zrzutami SS poszukaj na tej liście (są też te wymienione przez Ciebie). Jak coś usuniesz a później chciałbyś do tego powrócić/rozszerzyć listę narzędzi - to szukaj w linku jak powyżej. Odnośnik do komentarza
raff Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Piękne dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi