madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam Mam mam taki oto problem Moja dziewczyna posiadała 30 dniowa wersje antyvirusa kasperskiego i chciała go usunac i zainstalowac cos nowego. Po jego dezinstalacji i ponownym uruchomieniu komputera nagle nie ma internetu i nie działa Myszka pod zaden z portów USB jak i z przodu i z tylu o wejsciu PS nie wspomne. Po instalacji sterowników do myszki wyskakuje : System windows pomyslnie załadowal sterownik urzadzenia dla tego sprzetu, ale nie moze odnalesc urzadzenia sprzetowego. ( Kod 41) Wiec prosze o szybka pomoc bo naprawe nie wiem co juz robic szukalem wszedzie ale nikt nie dał konkretnego rozwiazania tego problemu z góry dzieki Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 1. Pad myszki po deinstalacji Kasperskiego = nie został zdjęty filtr Kasperskiego nałożony na klasę myszy. Z klawiatury klawisz z flagą Windows + R, wpisz cmd, następnie wpisz komendę przepisywania filtrów: REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} /v UpperFilters /t REG_MULTI_SZ /d mouclass /f ENTER. Zresetuj system. 2. Brak internetu = może być podobnie. Nie zdjęte elementy Kasperskiego z właściwości połączenia. PS. Nie rozwiązuję żadnych spraw technicznych via PW. Prawi o tym mój status. . Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Pokazało jej sie : Bład : Za mało parametrów wiersza polecenia ;/ edit : aa spacje byly nie potrzebne Kolezanko Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ta komenda była używana już dwa razy na forum i jest prawidłowa. Wnioski: źle wpisała komendę. Jeszcze raz uważnie wpisywać, bacząc gdzie są spacje: REGADDHKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/vUpperFilters/tREG_MULTI_SZ/dmouclass/f . Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Pokazało sie jak bez spacji bylo wpisane ze Operacja ukonczona pomyslnie Po restarcie nadal ten problem wystepuje; / czyli trzeba jeszcze raz sprobowac z spacjami? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Nie wiem co tu kombinowane jest, ale skoro bez spacji to nie wiem jakim cudem ma się tu komenda wykonać (całkowicie błędna)! Tu nie wolno sobie wymyślać, że nie ma spacji, bo zmienia się całkowicie kontekst. Oczywiście komendę należy wpisać jeszcze raz, poprawnie. . Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Chyba po 10 kliknieciach zaskoczyło ze pomysle ze spacjami Czyli jeden problem z głowy a co do internetu jakies pomysły ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tak, zrób log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ale jak mam to zrobic mam zrobic u niej jak neta nie ma nawet nie mam jak tego pobrac? ;/ ona jest 20km dalej Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Co do internetu, nie zostały podane żadne akcje, bo w pierwszej kolejności miała zostać przywrócona mysz, by można było komfortowo nawigować. Do wykonania: 1. Panel sterowania > Połączenia sieciowe > z prawokliku pobierz Właściwości połączenia i w karcie Ogólne na liście sprawdź czy występują jakieś komponenty Kasperskiego. Znalezione podświetl i odinstaluj. Restart komputera. 2. Poprawkowe usuwanie śladów Kasperskiego za pomocą firmowego narzędzia Kaspersky Remover. O ile oczywiście będzie to można pobrać ... . Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Noo cos czuje ze tutaj jest wiekszy problem z tym internetem cos wiecej ten Kaspersky poje... w tym necie -,- wiec chyba nie pomozecie ;/ Wiec dzieki za Pomoc Naprawde Wspaniale forum oczywiscie bede was regularnie odwiedzac i pomagac jezeli bede mogł Jeszcze raz Dzieki Picasso Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Noo cos czuje ze tutaj jest wiekszy problem z tym internetem cos wiecej ten Kaspersky poje... w tym necie -,- wiec chyba nie pomozecie ;/ Wyrażaj się jasno. Czy we Właściwościach połączenia są komponenty Kasperskiego? Jeżeli są, muszą zostać odinstalowane. Dodatkowo, w cmd wpisz komendę (przypominam o spacjach ...): reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network /v Config /f Zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
madafak Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Wszystko okej trzeba bylo jednak zawiesc do dostawcy żeby poustawiał bo adresy mac itp sie pousuwały ;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi