Anonim6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Zaraz zaraz, zrob zerowanie i remap przez MHDD i okaze sie czy cos z niego bedzie. Jaki problem jak mozesz pozbyc sie danych. Po co zaraz nowy dysk. Naprawilem tym sposobem trzy domowe dyski i chodza do dzisiaj. Panowie bez pospiechu. Robisz zerowanie potem remapowanie i potem kontrola. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Teraz mi jeszcze tylko powiedz, czy po zerowaniu muszę znowu robić reinstal windowsa ? moim rozumieniu robić tak: 1. Skopiować sobie to co potrzebne na dysk przenośny 2. trzeba znowu skanować dysk w mhdd ? 3. wpisuję ERASE enter enter 4. F4 Ream ON enter 5. nowy skan 6. Instalacja windowsa ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Odpowiem za MarkaB. Teraz mi jeszcze tylko powiedz, czy po zerowaniu muszę znowu robić reinstal windowsa ? Tak. Wszelkie informacje na dysku zostaną zastąpione wartościami "0". 2. trzeba znowu skanować dysk w mhdd ? Nie. Od razu odpalasz zerowanie. Po remapowaniu pokaż nowy obrazek ze skanowania MHDD dla porównania. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Po remapowaniu pokaż nowy obrazek ze skanowania MHDD dla porównania. Oby to coś dało, kopiuje dane i robię to, pewnie czas zleci do wieczora Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 ile moze trwac to zerowanie ? bo wychodzi, że to wyjdzie jakieś 15h albo i więcej,to normalne ? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Raczej nie bardzo. 320 GB szajsunga na C2D zerowalem jakies 3/4 godziny. Poczekaj , przespij sie, rano zobaczysz jak leci. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 no teraz juz nie bede tego wylączał, może to przez bad sektory tak zle idzie. Teraz mam zrobione 335 / 500 GB, leci z prędkością ~4000KB/s, zaczełem wczoraj o15:45. Pożyczyłem laptopa to nie ma tragedii, jeśli prądu mi po drodze nie wywali, to w nocy dziś się skonczy, gdzieś czytałem, że dysk 160 GB robi się 7 - 8h. A ile trwa remap ? i czy trzeba go robić od razu, czy mogę na chwile wyłączyć kompa i dać mu odsapnąć chwile ? ;p a no i jeszcze jedno - da się po tym wszystkim przydzielić na nowo partycje,ewentualnie dodać trochę miejsca na dysk C ? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 A ile trwa remap ? jak widzisz zawsze inaczej, zalezy od sprzetu.czy od razu? Ja bym zrobil (robilem) od razu. Nigdy sie nad tym nie zastanawialem, po prostu nie wiem. Po zerowaniu i remapie masz dysk gotowy do dzielenia i uzywania jak zwykle. Zapisales cala powierzchnie zerami i naprawiles bad sektory (mamy taka nadzieje - skan to wykaze). Musisz formatowac jak zwykle nowy dysk. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 a przed instalacją windowsa muszę jeszcze formatować dysk ? No i jak w ogóle robi się partycje w trakcie instalacji windowsa czy jak Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ok, po kolei; - daj scan po zerowaniu 2 x F4 + SMART - partycje robi sie podczas instalacji - podobno instalowales nie dawno XP + nakladke z Win7 ? - partycje robi sie po instalacji zewnetrzymi programami rowniez - dysk mozesz podpiac do innego PC-ta i strzelic partycje oraz format - innymi slowami styl dowolny Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 - partycje robi sie podczas instalacji - podobno instalowales nie dawno XP + nakladke z Win7 ? tak, ale miałem to już podzielone dawno temu. skan dam jak się zrobi, obecnie ~371 GB/500 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Coś jednak jest nie halo z tym Twoim dyskiem. Dzisiaj robiłem zerowanie 320 GB Seagate - 1 h 20 min na dwujajecznym Phenomie 3 GHz. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 no w tej chwili kończę remapować i mam 3 sektory <500,zaraz robię skan i dam nową fotkę. No cóż, narazie zainstaluję windowsa i zobaczymy jak będzie to teraz choziło (tylko dlaczego po zerowaniu mam 1 więcej sektor <500 ?). Jeśli dysk jest puty, to da radę jakoś zablokować te poszczególne sektory ? saino na nowy i tak zacznę odkładać, jednak mam teraz też trochę innych wydatków i chciałem to jeszcze odłożyć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (tylko dlaczego po zerowaniu mam 1 więcej sektor <500 ?). Jeśli dysk jest puty, to da radę jakoś zablokować te poszczególne sektory ? W jakich warunkach wykonujesz tą operację? Czy dysk jest w obudowie czy na desce obok? Czy ma dostateczne chłodzenie i jaką ma temperaturę - F8 Smart po zakończeniu działań. Skoro to trwa tyle dób to myślę, że jest gorący a to źle wpływa na wyniki operacji. MHDD ma możliwość zablokowania konkretnych sektorów (komenda MAKEBAD - opis w helpie) ale musisz być pewien o który dokładnie sektor chodzi. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 o ile LBA to sektor to wiadomo o które chodzi ;p skan Uploaded with ImageShack.us smart to zablokować te sektory dwa ? a jeśli chodzi o doby to temu komputerowi zdarzały się dłuższe sesje, jak grałem w lineage 2 ;p Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 W mhdd wklep: help en makebad - dostaniesz info. Nigdy tego nie robiłem ale możesz spróbować. W końcu masz czysty dysk więc zagrożenie żadne. Po operacji zrób ponownie skan i pokaż obrazek czy rzeczywiście zadziałało. To może być przydatne dla innych. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 MAKE BAD - utworzenie BAD bloku (uszkodzonego bloku) (tworzy w wyznaczonym miejscu BAD blok logiczny pytanie tylko czy to blokuje te bloki czy tworzy błędy ? bo jak mam miec wiecej bleow i robic jeszcze razzerowanie ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Wg mnie to tworzy BAD w bloku logicznym i wymaga później wykonania opcji remapowania. Konieczne jest sparwdzenie w SMART parametru 05 czy nie jest przekroczony co w Twoim wypadku nie ma miejsca. Edyta Ale podaj jeszcze jak robiłeś to zerowanie bo coś mi się tu nie podoba. Przez F4 + Erase .... i F4 czy komenda z klawiatury Erase +Enter. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 dobra narazie nie eksperymentuje, i tak już mam dosyć ;p narazie instaluje windowsa, czytalm, że są programy do ukrywania/blokowania sektorów pod windows, to później sprawdzę. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Edytowałem przed chwilą posta. Przeczytaj. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 komenda erase i enter, wg poradnika, który wcześniej podałeś. Windows, aktualizacje i SP zainstalowały się bez problemu Zrobiłem 2 partycje, po czym je sformatowałem. nie wywala mi usług windowsa ani explorera. Pozostał tylko błąd "Program przestał działać" podczas grania w Battlefield 3 i Mass Effect 2 - nie mam na to pomysłów. Nie wiem jak inne gry bo jeszcze nic nie instalowałem, ale przed tym wszystkim miałem te same problemy. Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 System mi się sypał, wywalał masę błędów, a że ja w takim przypadku spokojny nie jestem to przed wywaleniem kompa przez okno, wzięłem płytę i go sformatowałem, oczywiście pointalowałem wszystko i zapomniałem o SP1. Teraz kupiłem Assassin's Creed 3, patrzę a tam wymagany SP1, przez co grę mi często wywala do pulpitu. Robiłem wszystko krok po kroku, ale znowu ten sam błąd 80070424. Ręce opadają, świerzo po formacie i nic z tym nie idzie zrobić, wszystkie fixy, poprawki itp itd, nic nie dają, nie mam pomysłu, a nie mam też zamiaru znowu zerować dysku bo to raczej bez sensu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 O dysku się nie wypowiadam. Zostawiam to w rękach użytkowników poprzednio prowadzących z Tobą dialog. Robiłem wszystko krok po kroku, ale znowu ten sam błąd 80070424. Poprzednio były całkiem inne: 0x800736b3, 0x800f081f. Za każdym razem analiza musi się odbywać od nowa, czyli: 1. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu": KLIK. 2. Następnie skopiuj na Pulpit cały folder C:\Windows\Logs\CBS, zapakuj do ZIP, umieść na jakimś hostingu i podaj tu link do paczki. . Odnośnik do komentarza
teken Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 1. nic nie dała poprawka Windows6.1-KB947821-v25-x64 2. http://www.sendspace.pl/file/969762d51f25bd0bcd29c55 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi