Filo1 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam Z góry przepraszam jeżeli coś źle zrobiłem. Podłapałem na 100% dzisiaj coś. Po ściągnięciu jednego pliku który wydał mi sie podejrzany wrzuciłem na virustotal.com i wyszło że trojan. W managerze zadań był nieznany mi proces który zakończyłem. Wrzucam logi z OTL aby się tego pozbyć i ewentualnie czegoś co wyszło przy okazii Pozdrawiam OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W logach widać drobną infekcję: O4 - Startup: C:\Users\Filo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\wnr230.exe () ...oraz podejrzany autorun.inf na dysku D o nieznanej zawartości: O32 - AutoRun File - [2012-01-27 16:41:53 | 000,000,244 | -HS- | M] () - D:\AutoRun.inf -- [ NTFS ] 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Users\Filo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\wnr230.exe :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklejasz dodatkowy warunek: type D:\autorun.inf /C 3. Wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
Filo1 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 w załączniku logi OTL.Txt wynik.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Plik autorun jest podejrzany i pójdzie na kasacje. Poza tym jest dobrze. Do wykonania kroki finalne. 1. Wklej do OTL następujący skrypt: :Files D:\AutoRun.inf Kliknij w Wykonaj skrypt. Restartu nie będzie, logów żadnych nie pokazujesz. Używasz opcji Sprzątanie z OTL. 2. System jest nieaktualny: Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) Wykonaj aktualizację Service Pack i IE do najnowszej wersji - KLIK 3. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
Filo1 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Dzięki Wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi