kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, potrzebuję zmienić porty, aby grać w grę :gwiazdki: , problem z tym że nie znalazłem żadnej wskazówki jak to zrobić, jesli ma sie modem antyczny, czyli sagem fast 800, szukałem tutaj : http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/Battlefield_Bad_Company_2/Battlefield_Bad_Company_2index.htm ale tam mojego modelu nie ma, a potrzebuję zmienić na takie : TCP wychodzące * 80 * 18390 * 18395 * 13505 UDP wychodzące * 18395 UDP przychodzące * 10000 podpowiecie coś ? ;] Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Na tym czymś się w ogóle porty otwiera? Jeśli dobrze kojarzę, to to jest tylko i wyłącznie modem USB, a one nie mają blokowania portów. Więc wystarczy tylko odblokować porty na software'owym firewallu, jeśli taki posiadasz. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ja zapore mam wyłączoną całkowicie... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 No ok, ale tam nie ma blokowania/odblokowywania portów. To pudło ma właściwie za zadanie zmienić tylko RJ-11 na USB. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Czyli zeby bawic sie UDP i TCP to musze kupić jakiś porządny router i wtedy będzie taka mozliwosc ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Chodzi mi cały czas o to, że to urządzenie nic nie blokuje. Przynajmniej w teorii. Zakładałbym raczej, że odpowiada za to aplikacja od ISP (Neostrada TP?). Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tylko modem mam od neozdrady, nie mam żadnej aplikacji do łączenia się z netem, używam tylko autoconnect... Po prostu coś mi blokuje grę, i znalazłem to rozwiązanie : http://g4g.pl/forum/articles/battlefield-bad-company-2/przerwane-poczenie-oto-porty-ktre-naley-odblokowa/60 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ale 80/tcp to jest HTTP. Musi być otwarte, bo inaczej byś nie mógł korzystać z sieci. Proponuję kontakt z TP. Do sprawdzania portów pod Windowsem korzystam z portqry: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=17148 Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ja nie mam TP tylko Multimo aka GTS Energis btw ten program nie dziala u mnie, na ulamek sekundy mignie okienko dos i to wszystko Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tego exe-ka należy wrzucić do C:\Windows\system32 i potem wywoływać z wiersza poleceń. Tak było, jest i będzie. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 a dobra tam, dam se spokój z tym panie złośliwy xd Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Jak tam chcesz, miałem nadzieję, że się nie obrazisz na mnie. Cóż, szkoda trochę. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie obraziłem się co ty xd ty i Picasso najwięcej mi pomagacie na tym forum ;] , szczerze mówiąc to nie wiem jak go wywołać z wiersza poleceń i uciekłem w tekst że dam se spokój ;p Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Odpalasz tego exe-ka, wypakowujesz gdzieś, zabierasz stamtąd portqry.exe i wrzucasz do system32. No to teraz wchodzisz w Start -> Programy -> Akcesoria -> Wiersz poleceń. Wpisujesz portqry i pojawia Ci się pomoc tego programu. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ło matko boska, ico mam tam dalej dać jak się pokaże ta pomoc ? xd Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Jedziesz z koksem i sprawdzasz porty względem czegoś, co wiesz, że ma je odblokowane. Proponuję serwer tej gierki. Składnia: portqry -n serwer_wg_którego_sprawdzasz -e port -p protokół Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 @kerpal, z tego co wiem to teraz masa osób ma podobne problemy z tą grą. Wygląda to raczej na winę EA, bo masa serwerów popadała, tak że na razie nie szalej, poczekaj, a jak koledzy grają to znaczy że mają konto na innym niż ty serwerze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi