Nights Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Problem prosty, rozwiązanie zapewne również takie będzie. Jeszcze wczoraj rozmawiać mogłem normalnie. Dzisiaj natomiast pomimo tego, że windows odczytuje mikrofon, to mnie nie słychać. Nie jest wyciszony. Od wczoraj nie grzebałem w żadnych ustawieniach. Jakieś propozycje? ; d Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zepsuty mikrofon? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Uszkodzone / niewłaściwe sterowniki, wypięty kabel, wyciszenie programowe (wbrew pozorom, jest wiele miejsc, gdzie można to zrobić, nie tylko w windowsowym menedżerze), wyłączenie go przez Menedżer urządzeń (devmgmt.msc)? Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Sterowniki przeinstalowane. W menadżerze urządzeń włączone. Da się jakoś sprawdzić, czy jednak mikrofon jest wyciszony? Nie mam możliwości na chwilę obecną, aby sprawdzić go na innym komputerze, dlatego wolałbym się upewnić. Btw. Ciekawy motyw - będąc na skype i mając podłączony mikrofon inni usłyszeli dźwięk na moim kompie (konkretniej z gg). Nie, mnie dalej nie słychać. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Miejsc, gdzie go można wyciszyć, jest kilka, na przykład przez panel sterowania i dźwięk. Możesz mieć w tray'u (zasobnik systemowy, ikonki obok zegara) ikonkę menedżera audio, nie mówię o tym systemowym. Sprawdzasz tylko przez Skype'a? Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ani tu, ani tu nie jest wyciszony. Sprawdzam na skype, gg i systemowym rejestratorze dźwięku - nic. Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 czyli na 99% mikrofon jest popsuty, albo naprawdę masz gdzieś wyciszony(lub 1% głośności, bo rozmówcy usłyszeli gg podobno). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Co to za mikrofon, jaki system? Jakie zainstalowałeś sterowniki? Dekakura - powoli z tym czarnowidzeniem... Odnośnik do komentarza
Nights Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Kontynuujmy... Mikrofon firmy tracer. Deinstalację przeprowadziłem poprzez ustawienia mikrofonu (czy coś takiego. Robiłem to wczesniej, a z powodu braku czasu nie mogłem być tutaj aktywny, przez co zapomniałem gdzie co klikałem). Po ponownym uruchomieniu windows domyślnie pobrał sterowniki i je zainstalował. Problem stał się bardziej jasny: Druga osoba rozmawiając ze mną słyszy wszystko co tak jakby "wychodzi" z mojego komputera (dźwięki systemowe, muzykę) nawet wtedy, gdy mam wyciszone głośniki. W zarządzaniu urządzeniami audio w zakładce "Nagrywanie" podczas puszczania czegokolwiek wykres porusza się wraz z dźwiękiem (czyli normalnie dźwięk leci dalej). #peter Po podłączeniu mikrofonu urządzeniem domyślnym jest "Mikrofon Realtek High Definition Audio", czyli jest okej. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jeśli to integra Realteka, to witaj w klubie. Czy do nagrywania nie jest czasem ustawione jako domyślne "Realtek HD Input"? Sprawdź > Panel sterowania > Dźwięk (nie wiem jaki system). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi