kedzior24 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam. Posiadam WIN Xp i chciałbym sobie pograć np. w Battlefield 3. Słyszałem kiedyś o emulatorze na którym można odpalić inny system. Czy jest to możliwe? Jeśli ktoś o takim czymś słyszał to proszę o linka Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 to są tak zwane maszyny wirtualne np. https://www.virtualb.../wiki/Downloads poszukaj w google jak się ich używa i przetestuj. największą zaletą maszyny wirtualnej jest to że jak coś popsujesz w maszynie to systemowi na którym ją odpaliłeś nic się nie stanie. Edit. tylko pamiętaj że tyle Ramu ile przypiszesz maszynie tyle będzie używać, a z "głównego" systemu zniknie. POwiedzmy masz 4 GB Ram, maszynie przypiszesz 2,5 GB to w Xpku bedziesz maił do dyspozycji tylko 1,5 GB Odnośnik do komentarza
kedzior24 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Pobrałem ta maszynę, ale podczas instalacji wywala błąd, że windows nie przeszedł jakiś testów i zaleca się przerwać instalacje. Można też kontynuować ale może to zakłócić pracę systemu teraz lub w przyszłości. Nie wiem o co im chodzi... Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 pobierz z innego źródła i sprawdź czy występuje to samo, jak tak to podaj specyfikacje komputera Odnośnik do komentarza
kedzior24 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Teraz pobralem z dobreprogramy.pl i ten sam problem. Mój komp: CPU: AMD Phenom II x4 B55 3.5Ghz GPU: W poniedziałek albo wtorek ma być ASUS GTX 560 Ti TOP, a teraz jakaś integra na płycie głównej MOBO: ASUS M4A88TD-V EVO USB 3.0 RAM: Kingston Hyperx 2x2 Blue (nie wiem jaka prędkość) Odnośnik do komentarza
Dekakura Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 masz sterowniki wszystkie dobrze poinstalowane? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Zrób screena albo przepisz dokładnie komunikat o błędzie. Masz na XP-ku poinstalowane wszystkie aktualizacje, Service Packi itd? Którą wersję VirtualBox instalujesz? Jeżeli nie VirtualBox, to może rozejrzyj się za rozwiązaniami VMWare. Odnośnik do komentarza
kedzior24 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Sterowniki są wszystkie zainstalowane chyba prawidłowo. Mam małe problemy z tym windowsem jak np. brak dzwięku w niektórych grach lub wywalanie błędu wyślij raport o błędach. Zazwyczaj pomaga zmienienie zgodności, ale w GTA 4 nie da się nic zrobić. Pisłem posta na tym forum i innych ale nikt nie odpisuje. Dałem tego SS z błędem ale jest czarna miniatura. Zobacze jak to będzie wygladało Cholera. Cały czarny. Czemu tak jest? W .bmp się nie dało dodać, a ten jest .jpg Edytowane 12 Lutego 2012 przez picasso BMP nie jest dopuszczone w Załącznikach ze względu na brak kompresji. Oszukałeś rozszerzenie (blad.jpg.bmp), to nic dziwnego, że czarny podgląd. Obraz przekonwertowałam. //picasso Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Klikaj mimo to kontynuuj. Sterowniki od Vboxa nie są podpisane cyfrowo dlatego się pluje. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Spokojnie instaluj, doświadczenie mi podpowiada, że rzadko kiedy to ostrzeżenie jest uzasadnione, a już szczególnie w przypadku znanych programów dobrych producentów. Jedyny znany mi przypadek, kiedy to okienko faktycznie ostrzegało przed problemami, to wczesne wersje Alcohol 120% na Win Vista i 7. Ponawiam pytanie: czy masz poinstalowane Service Packi? Odnośnik do komentarza
kedzior24 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Mam service pack 3. Chyba nie ma nowszego Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Owszem, nie ma. Dzięki, tyle chciałem wiedzieć. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie chce być złośliwy ale na Windowsie zainstalowanym na Virtual Boxie nie pograsz w Battefielda 3 . Owszem jest tam jakieś eksperymentalne przyspieszenie grafiki i obsługa 3D ale nie w takiej formie żeby uciągnąć w/w grę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi