Skocz do zawartości

Skróty plików na dysku przenośnym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z dyskiem przenośnym. Gdy skopiowałem pliki z laptopa na dysk i po ponownym podłączeniu dysku przenośnego pliki te były skrótami. Po kilku dniach przeinstalowałem Windwsa na lapku i gdy podpiąłem dysk nie było widać żadnych plików (ale widać że dysk jest zapełniony).

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 2 miesiące temu...

1. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj te pozycje - LiveVDO plugin 1.3

2. Zastosuj narzędzie AdwCleaner z opcji Delete

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:Files
Recycler /alldrives
attrib /d /s -s -h J:\* /C

:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="about:blank"
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1801674531-73586283-2147047481-1003\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="about:blank"

:OTL
FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Web Search"
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Web Search"
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Web Search"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://startsear.ch/?aff=2&src=sp&cf=80b88bfc-60a0-11e1-b550-00197e1a1cb3&q="
[2012-02-07 23:34:56 | 000,002,055 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\D@M!@N\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\g6gtdcxe.default\searchplugins\daemon-search.xml
[2012-02-26 19:37:21 | 000,000,792 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\D@M!@N\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\g6gtdcxe.default\searchplugins\startsear.xml
O3 - HKU\S-1-5-21-1801674531-73586283-2147047481-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found.

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz z USBFix z opcji Lising.

Pliki nadal są ukryte, nie rozumiem o co tu chodzi. Zmienisz metodę.

Wklej do notatnika:

J:
attrib /d /s -s -h J:\*
pause

Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik

Zwróć uwagę czy nie ma błędów jakichś podczas wykonywania fixa. W dalszej kolejności wklejasz nowy log z USBFix.

Znów nic nie wykonane. Powtórz to w trybie awaryjnym WIndows.

Włączyło się jakies okienko i od razu wyłączyło

Wyłączyć się nie powinno samo. Jest tam po to dane pause na końcu aby się to zatrzymało i aby można było zobaczyć czy nie ma jakichś błędów podczas wykonywania.

Edytowane przez picasso
19.05.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...