kvasior Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam. Mam pewien problem.. Chcę pograć z kumplem w bitwe o śródziemie II przez gamerangera. Gra się wlącza jednak nie widac połączenia.. Dodam, że próbowalem tego na 2 innych laptopach w mojej sieci (połączenie przez 1 router) i to działa (więc winę routera można wykluczyć). Wersje gry mamy taką samą. Zaporę mam wyłączoną. Próbowałem odpalić inną grę- fife przez gamerangera, jednak jest to samo.. Dodam, że wykluczam też winę samego gamerangera, próbowałem go przeinstalować, jednak nic to nie dało.. Jeszcze gdzieś 3 miesiące temu wszystko działało. Może ktoś mi pomóc, w czym tkwi problem? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Dwie rzeczy: Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Przedstawiam logi: OTL.Txt Extras.Txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Korzystasz z radiowego internetu czy po kablu (chodzi o dostawcę)? Próbowałeś odinstalować McAfee? Przeszedłem już dużo z programami tej firmy, efekt jest taki, że obecnie omijam je szerokim łukiem. Bonjour od Apple - również nie lubię: ze względu na często powodowane problemy nie lubię, jak coś mi się wtrynia w LAN, a jest dorzucone do Safari (zainstalowałem go nieświadomie, nie zdając sobie sprawy, że coś takiego zalęgnie mi się na kompie). Do wywalenia. Jak dla mnie podejrzany jest jeszcze Pando Media Booster. Jeśli to wykonasz i nic nie da, to przedstaw jeszcze raz taki sam zestaw logów. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Korzystam z internetu radiowego. Próbowałem połączyć sie z routerem kablem jednak niczego to nie zmieniło. Dziwne jest to, że na innych komputerach w domu połączenie przez gamerangera działa. A potrzebuję tego na moim komputerze. Co do McAfee.. mam to oprogramowanie oryginalnie z systemem i jeszcze ani razu mnie nie zawidło a nie chce się bawić w przywraania systemu po usunięciu go.. Dodam, ze u siostry na laptopie jest ta sama wersja McAfee i wszystko śmiga tam.. Pando Media Booster usunąłem jednak nic to nie dało.. Można jakoś ominąć usuwanie McAfee? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Możemy to trochę odłożyć, ale jeśli nie znajdziemy przyczyny, to McAfee czeka na chwilę wylot. Co z Bonjourem? Masz dostęp do konfiguracji routera? Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam dostęp do konfiguracji routera (ale 2 inne laptopy w domu też mają dostęp do tej samej sieci z tego samego routera i tam wszystko działa).Mam router od TPLINK. a co do bonjour- nie mam zainstalowanego niczego takiego Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jest: UDP 192.168.0.197:5353 *:* [mDNSResponder.exe] TCP 127.0.0.1:5354 Kwas-Komputer:0 NASŁ¥UCHIWANIE [mDNSResponder.exe] UDP 169.254.121.92:5353 *:* [mDNSResponder.exe] UDP 192.168.0.197:5353 *:* [mDNSResponder.exe] UDP [::]:49153 *:* [mDNSResponder.exe] To jest fragment Bonjoura. Wywal to według tego: http://www.howtogeek.com/howto/6456/what-is-mdnsresponder.exe-bonjour-and-how-can-i-uninstall-or-remove-it/ Rozumiem, że Gameranger działa z innych kompów, tak? Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tak, połączenie przez gamerangera z innych kompów śmiga.. a co do Bonjour- nie mam go ani w uslugach ani w menadżerze zadań.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jeśli możesz, zrób jeszcze raz raport z Net-log. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 był jednak folder bonjour i usunąłem go jak poradziłeś, przedstawiam loga. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ok, jest dobrze - Bonjour zniknął. Czy masz w konfiguracji routera ustawione forwardowanie portów? Jeśli tak, to to by mogło tłumaczyć, dlaczego z innych komputerów połączenie działa. Jeśli nie: pozostaje usunięcie McAfee na próbę. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mój router to TPLINK TL-WR340G. Jak mam sprawdzić te forwardowanie portów? Po przejściu do ustawień routera mam coś takiego: Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tu masz opis, jak się przez WinBox otwiera porty. http://www.ehow.com/how_10074198_open-ports-mikrotik-router.html Powinno iść analogicznie, tylko nie dodawaj żadnych regułek. Nie potrafię dokładnie tego opisać, nie mam pod ręką Mikrotika. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ok, mam włączony winbox. jak teraz sprawdzić te forwardowanie portów? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Dobra, tu jest ok, nie musisz już nic sprawdzać. Przynajmniej tak uważam po obejrzeniu screena, nie znam dobrze Mikrotik. Czyli problem nie leży tutaj... Odinstaluj jednak McAfee. Zaporę Windows masz wyłączoną? Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Próbowałem z wyłączoną zaporą jednak nic to nie dało.. U siostry na lapku jest ta sama wersja McAfee, wszystko identycznie lecz tam z gamerangerem nie ma problemów.. Jeśli jednak to konieczne, odinstaluje go. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ale skąd wiesz, że ma takie same ustawienia? Przecież możesz zainstalować McAfee od nowa, a będzie to na pewno szybsze niż sprawdzenie po kolei wszystkich ustawień. Odnośnik do komentarza
kvasior Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 tutaj przedstawiam screena z konfiguracji routera- może to w czymś pomoże, McAfee już usuwam Niestety odinstalowanie McAfee nic nie dało.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi