Skocz do zawartości

Wirus z facebooka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie.

Czytałem tematy i problem mam podobny. Ściągnięta wtyczka flash i infekcja wdana. Antywirus nie działał, komputer sie restartował. Po usunięciu programu antywirusowego, przeskanowalem skanerem online nod32. Wykrył mi ich ok 90 mimo iż regularnie był aktualizowany program antywirusowy. Niestety odbiło mi się na usunięciu, niektórych przydatnych usług.

Po zainstalowaniu programu antywirusowego, nic nie wykrywał, zdziwiło mnie to.

Po skanie, na f-b zmieniłem zabezpieczenia, lecz musiałem spr czy wszystko jest w porządku, ale tego dnia znowu przekierowywało mnie na inną strone, więc (zmiana hasła->zabezpieczenia).

Od tamtej pory nic nie zmieniałem na f-b, ponieważ problem prawdopodobnie znowu by się powtórzył. A teraz komputer wolniej się otwiera i zacina się co chwila. W dodatku dzisiejszy skan i 14 zagrozonych plików z tego samego programu.

Pozdrawiam i mam nadzieję, ze zamieściłem wszelkie wstępne informacje i pliki, które są potrzebne/

OTL.Txt

Extras.Txt

skan.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Rzeczywiście są pozostałości po infekcji z Facebooka i to teraz będzie usuwane.

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:Files
C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\babylon.xml

:OTL
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [tray_ico]  File not found
O4 - HKLM..\Run: [tray_ico1]  File not found
O4 - HKLM..\Run: [tray_ico2]  File not found
O4 - HKLM..\Run: [tray_ico3]  File not found
O4 - HKLM..\Run: [tray_ico4]  File not found
O4 - HKCU..\Run: []  File not found

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="about:blank"

:Commands
[resethosts]
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL

Nie ma, inaczej bym o tym wspomniał nie sądzisz? To by było na tyle. Pora na finalizacje.

Sprecyzowałem swój problem do postaci infekcji z f-b, kierowałem się tutaj zasadami umieszczania swojego tematu oraz uzasadnienia swojego problemu.

O innych infekcjach z obu stron nikt nie napisał, dlatego moje pytanie. W ramach wyjaśnienia i udzielenia pomocy serdecznie dziękuje.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...